Στην Ουκρανία αύριο Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Ελλάδα
Στην Ουκρανία αύριο Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ουκρανία θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας - Θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και τοπικούς αξιωματούχους - Επιπλέον θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας

Αύριο Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και με τοπικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στον Σαρτανά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων του Σαρτανά το 2014.

Επίσης, θα επισκεφτεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Μαριούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο δημαρχείο της πόλης με τον αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου και θα τον υποδεχθούν η πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των Ελληνικών Συλλόγων.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι καθηγήτριες της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας καθώς και πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων.

Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News