Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πάνω από 90 ασθενείς διακομίσθηκαν σε δομές υγείας

Ελλάδα
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πάνω από 90 ασθενείς διακομίσθηκαν σε δομές υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η εξυπηρέτηση χιλιάδων κλήσεων από πολίτες που έχουν ανάγκη, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110 του ΙΣΑκαι της Περιφέρειας

Συνεχίζεται η Δράση της του ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της οποίας, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης του ΚΕΠΙΧ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, μεταφέρουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας, σε Νοσοκομεία και δομές Υγείας.

Ειδικότερα το τελευταίο τριήμερο 24, 25 και 26 Ιανουαρίου μεταφέρθηκαν πάνω από 90 ασθενείς που έπρεπε να διακομισθούν άμεσα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, αλλά λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν ήταν εύκολη η μετακίνησή τους. Πρόκειται κυρίως για νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης, ενώ εξυπηρετήθηκαν και πολίτες που είχαν άλλα προβλήματα Υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία.

Οι Μονάδες Άμεσης Παρέμβασης μετέφεραν ασθενείς σε νεφρολογικά κέντρα και δομές Υγείας, συνδράμοντας το έργο του ΕΚΑΒ, από τις εξής περιοχές σε όλη την Αττική: Μενίδι, Περιστέρι, Κηφισιά, Άνω Λιόσια, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι, Κυψέλη, Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Κορωπί, Διόνυσος, Κερατέα, Παλλήνη, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα, Βούλα, Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Πεύκη, Κηφισιά, Παλλήνη, Δάφνη, Αργυρούπολη, Νέα Μάκρη, Χολαργός, Αρτέμιδα, Φιλοθέη, Ζωγράφου, Γέρακας, Περισσός, Καλογρέζα, Πολύγωνο, Βάρη, Γουδί, Ζωγράφου,Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Κορωπί, Άνοιξη, Μεταμόρφωση, Βούλα, Αρτέμιδα, Φιλοθέη, Ζωγράφου, Καλογρέζα, Λαϊκό Νοσοκομείο, Πεντέλη, Πικέρμι, Αδάμες, Μελίσσια, Ραφήνα, Βριλήσσια, Λυκόβρυση, Γαλάτσι.

Επιπλέον εκτός των αιμοκαθαιρόμενων υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ένας απεγκλωβισμός και μεταφορά νεφρολόγου στο ΝΙΜΤΣ από τη Βάρη, για την κλινική του που ήταν η μοναδική νεφρολογική κλινική του ΕΣΥ που εφημέρευε, καθώς και η μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων, ασθενούς με Μεσογειακή Αναιμία για μετάγγιση.

Παράλληλα υπήρξε ένας απεγκλωβισμός και μεταφορά ογκολόγου στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημέρευε, ενώ μια από τις κλήσεις ήταν αίτημα από συμπολίτη μας ο οποίος αγωνιούσε για τη υπερήλικη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του (ΑΜΕΑ), οι οποίοι διαμένουν σε δύσβατη περιοχή και είχαν διακοπή ρεύματος για 2 ημέρες, με συνέπεια να είναι αδύνατη κάθε επικοινωνία. Η Περιφέρεια Αττικής και το ΚΕΠΙΧ ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στην περιοχή 2 άτομα, τα οποία βοήθησαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα μέλη της οικογένειας.

Η συνεχής ζήτηση για ραντεβού και για τις επόμενες ημέρες κατέδειξε το πόσο αναγκαία ήταν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη με δεδομένο τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Χιλιάδες κλήσεις δέχεται το 1110

Εν τω μεταξύ χιλιάδες κλήσεις εξακολουθεί και δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας το οποίο δέχεται πάσης φύσεως αιτήματα σχετικά με την κακοκαιρία.Οι κλήσεις μέχρι χθες το βράδυ ήταν2308 με μέσο όρο απάντησης 50 δευτ.

Μετά από σχετική απόφαση του κ. Πατούλη και με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη του 1110 για όλα τα αιτήματα που λαμβάνονται από Δήμους και πολίτες για θέματα εκχιονισμού δρόμων, σίτισης, ελλείψεων, φαρμάκων και ότι άλλων προβλημάτων για την υποστήριξη των πολιτών, αυξήθηκαν τα άτομα που λαμβάνουν κλήσεις στο 1110. Άμεσα αυξήθηκε και ο αριθμός του στελεχιακού δυναμικού του ΚΕΠΙΧ, που λαμβάνουν τις κλήσεις. Τα αιτήματααξιολογούνται και προωθούνται στην Περιφέρεια και στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

Τη Δράση συντονίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής Γ. Στεφανάκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

« Σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της πρόσβασης πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης σε δομές Υγείας. Το τελευταίο διήμερο, σε απόλυτη συνεργασία με το ΕΚΑΒ, οι Μονάδες μας επισκέφθηκαν δεκάδες περιοχές σε όλη την Αττική εξυπηρετώντας πολίτες, κυρίως νεφροπαθείς, που έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας για να κάνουν αιμοκάθαρση. Θα συνεχίσουμε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Δεν θα αφήσουμε να νιώσει κανένας μόνος τους».

Επισημαίνεται ότι τα στελέχη του 1110 και του ΚΕΠΙΧ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για ενημέρωση για τους κλειστούς δρόμους. Κυρίως δέχονται κλήσεις για περιστατικά που αφορούν θέματα υγείας, διακοπής παροχής ρεύματος, μεταφορά σε νοσοκομεία και μονάδες τεχνητού νεφρού, κ.α.

Πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News