Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Πόσο κοστίζει τελικά η ανεπάρκεια της κυβέρνησης;

«Στην περίπτωση του νέου φιάσκου που βιώνουμε εδώ και δύο μέρες, τρίτωσε το κακό στην αποτυχημένη διαχείριση των φυσικών φαινομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Ένα χρόνο πριν, μετά από την κυβερνητική πανωλεθρία στη διαχείριση της καταιγίδας «Μήδεια», ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την εφαρμογή του σχεδίου «Βορέας» για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων.

Μετά από τη δεύτερη πανωλεθρία στη διαχείριση των πυρκαγιών του περασμένου, για να καταλαγιάσει την κοινωνική οργή δημιούργησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που τόσο στο «Μπάλλο», όσο και τώρα στην «Ελπίδα» αποδείχθηκε «αδειανό πουκάμισο».

Στην περίπτωση του νέου φιάσκου που βιώνουμε εδώ και δύο μέρες, τρίτωσε το κακό στην αποτυχημένη διαχείριση των φυσικών φαινομένων: εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό σχεδόν δυο 24ωρα, διακοπή ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών με τρένα ή αεροπλάνα, χαοτική κατάσταση που αντιμετωπίζεται με την εξαγγελία γενικής αργίας.

Η κυβέρνηση και ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους, μεταθέτουν τα αποτελέσματα της δικής τους ανεπάρκειας είτε στους μετεωρολόγους, λέγοντας ότι δήθεν δεν τους ενημέρωσαν έγκαιρα, είτε στην ιδιωτική εταιρεία της Αττικής Οδού.

Όμως, άλλο ζήτημα είναι οι δεδομένες ευθύνες μιας εταιρείας και άλλο οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, σωστού συντονισμού και έγκαιρων παρεμβάσεων.

Τελικά, ένα διχίλιαρο και μια «συγγνώμη» ενός Υπουργού δεν επαρκούν για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου, ούτε για να κρύψουν την ανεπάρκεια μιας ολόκληρης κυβέρνησης και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια