Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη

Ελλάδα
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα και την Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνεται ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό ώστε αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες καταστάσεις

Κλειστά σε όλη την Αττική θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση, για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της Covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνεται ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό ώστε αντιμετωπίσουν τυχόν δύσκολες καταστάσεις.

  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News