Ελλάδα

Κεραμέως: Τηλεκπαίδευση για όσα σχολεία κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

Όσα σχολεία ανασταλούν λόγω των καιρικών συνθηκών, το μάθημα θα πραγματοποιηθεί από το σπίτι μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με την υπουργό και τον Αλέξανδρο Κόπτση

«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», διευκρίνισε, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε πρωινή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, μετά από σχετική ερώτηση, αναφορικά με τα σχολεία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, τις τελευταίες ώρες. 

Όπως πρόσθεσε η ίδια «αυτό γίνεται ήδη, για παράδειγμα στη Φλώρινα, όπου υπάρχουν συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα».

Κατόπιν, όπως συμπλήρωσε υπουργός, «πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου θα εκτιμηθούν τα καιρικά φαινόμενα και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.».

Με νεότερη ανακοίνωση, του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση. υπογραμμίζονται τα όσα είπε η υπουργός. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια