Ελλάδα

Χάκερ «χτύπησαν» τη Βουλή και νοσοκομεία

Οι χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών

Στόχος επίθεσης από χάκερ έγινε η Βουλή των Ελλήνων προχθές το απόγευμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, «στις 20 Ιανουαρίου 2021, μεσημβρινές ώρες (σ.σ. προχθές Πέμπτη), η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική ΙΡ.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του Web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Έκλεισαν όλα τα συστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή, «έκλεισε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του Web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

«Επίθεση» και σε νοσοκομεία

Επίθεση σε ψηφιακές υποδομές του κράτους φαίνεται πως επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν χάκερ αυτή την εβδομάδα, αφού, όπως έγινε γνωστό, εκτός από τη Βουλή, προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία και από τα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο» της Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, χάκερ προσπάθησαν να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής, φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το «Σωτηρία» και το «Ασκληπιείο».

Η επίθεση απετράπη και απομένει να φανεί, από την έρευνα που γίνεται, εάν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι χάκερ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής, καθώς αυτές έχουν πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια