Εκτός αναπτυξιακού νόμου τα μικρά τουριστικά καταλύματα (βίντεο)

Κρήτη
Εκτός αναπτυξιακού νόμου τα μικρά τουριστικά καταλύματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιστολή στον υπουργό ζητούν να αρθεί η αδικία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Εκτός οικονομικής ενίσχυσης έμειναν τα μικρά τουριστικά καταλύματα, με συνέπεια να χάνεται μια ακόμη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Και όλα αυτά, παρά τις σχετικές, όπως υποστηρίζουν, διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης ότι θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο. 

«Για ακόμη μια φορά ο κλάδος μας παραμένει στο περιθώριο από το υπουργείο Ανάπτυξης», τονίζει η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης, η οποία καλεί τον υπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. 

«Εδώ και 15 χρόνια οι επιχειρήσεις του κλάδου μας, μένουν εκτός αναπτυξιακών προγραμμάτων με συνέπεια να συρρικνώνεται και να …αφανίζεται σιγά – σιγά.  Είναι οδυνηρό», δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης κ. Μανόλης Αγιομυργιαννάκης ο οποίος έχει ενημερώσει σχετικά τους τοπικούς βουλευτές, ευελπιστώντας έστω και τη τελευταία στιγμή να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου τους στο νέο σχέδιο Νόμου « Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» που κατατέθηκε στη Βουλή. 

« Δυστυχώς το Υπουργείο ως φαίνεται αναγνωρίζει μόνο τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα από 3 αστέρια και πάνω ως Τουριστικές Επιχειρήσεις που χρήζουν κρατικής ενίσχυσης , αφού μόνο εκείνα ενισχύει, στηρίζει και εφαρμόζει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Διερωτόμαστε , εμείς τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δεν ανήκουμε στους κόλπους του Τουρισμού;  Ή θα πρέπει να στηριζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας δυνάμεις, για να είμαστε ενεργοί και ανταγωνιστικοί στην τουριστική αγορά, αφού η αντιμετώπιση των εκάστοτε Κυβερνήσεων είναι καθ’ όλα απαξιωτική απέναντί μας. 

Και ενώ περιμέναμε ότι θα αναγνωριστεί επιτέλους και ο δικός μας ρόλος στον Τουρισμό της χώρας με 40.000 και πλέον ενεργές οικογενειακές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, ο αποκλεισμός μας από ένα ακόμα Αναπτυξιακό Νόμο, επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι ο κλάδος θα μείνει για άλλη μία φορά πίσω στην Ανάπτυξη και τον Ανταγωνισμό , με ότι αυτό συνεπάγεται», τονίζεται σε δελτίο τύπου στην Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Κρήτης « Κνωσσός».

Και η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας καλεί τον υπουργό να τηρήσει τη δέσμευση του και να εντάξει τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο νέο αναπτυξιακό νόμο πριν τη ψήφιση του. 

Όπως σημειώνει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. « Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, μέχρι σήμερα δεν έχουν επωφεληθεί ούτε από προγράμματα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού, αλλά ούτε και από μέτρα στήριξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της Πανδημίας, αφού ανέκαθεν υπήρχαν όροι και προϋποθέσεις που τις απέκλειαν. 

Και ενώ οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων περίμεναν τον αναπτυξιακό νόμο ως «σανίδα σωτηρίας» ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων τους , για ακόμη μια φορά, συντελεί στη στασιμότητα της ανταγωνιστικότητάς τους και στον οικονομικό μαρασμό τους». 

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News