Ελλάδα

ΚΚΕ : Ο Νίκος Κατσαρός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και στήριξε το κόμμα

Αύριο Παρασκευή, στο νεκροταφείο Ζωγράφου, θα γίνει η κηδεία του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καθώς και συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Νίκου Κατσαρού - Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του γνωστού επιστήμονα

Αύριο Παρασκευή  από το νεκροταφείο του Ζωγράφου, θα γίνει η κηδεία του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καθώς και συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Νίκου Κατσαρού, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, το πρωί, ενώ η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του γνωστού επιστήμονα Νίκου Κατσαρού αναφέρει: 

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός ανέπτυξε πλούσιο και αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο σε πεδία όπως η Χημεία και η Ασφάλεια Τροφίμων, η Ραδιοχημεία, η Χημεία Περιβάλλοντος και η Διαχείριση Τοξικών Αποβλήτων. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΦΕ « Δημόκριτος” και μετέπειτα επιστημονικός συνεργάτης, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) και ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Πυρηνικών Επιστημόνων (ΕΕΠΕ).

Για πολλά χρόνια, ο Νίκος Κατσαρός συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ και στήριξε το Κόμμα «που με συνέπεια και θυσίες αγωνίζεται διαχρονικά για τα δίκαια του λαού μας».

Με το έργο και τη δράση του, έκανε πράξη αυτό που τόνιζε σε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ, που συνυπέγραψε με δεκάδες άλλες επιστήμονες και εργαζόμενους σε Ερευνητικά Κέντρα το 2015: « Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που δίνουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το επιστημονικό και το εργατικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Το να τεθούν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού, απελευθερωμένα από τη μέγγενη της μονοπωλιακής κερδοφορίας, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για το λαό προοπτική».

Ο Δρ. Νίκος Κατσαρός συμμετείχε δραστήρια στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, διατελώντας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, αποκαλύπτοντας και με την επιστημονική του ιδιότητα πολλά απ’ τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού σε μια σειρά χώρες, όπως το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και τη Γιουγκοσλαβία.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια