Κορωνοϊός: Νέα παράταση των μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέα παράταση των μέτρων εισηγούνται οι ειδικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα παράταση των μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα εισηγείται η Επιτροπή των ειδικών

Νέα παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίαζε σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα αναμένεται να επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί αν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου αν αλλάξουν.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα και στα σούπερ-μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Απαγόρευση μουσικής.
  • Περιορισμός στο 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα θεατών. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε νοσοκομεία μόνο με PCR 48 ωρών, αλλά και επιπλέον αυστηροποίηση επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία. Απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες.
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50%, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Πλεύρης: είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρωινές του δηλώσεις ανέφερε πως «είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα».

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός.

Κρούσματα στην Κρήτη

Χθες Τρίτη 18 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.340 νέα κρούσματα, 673 διασωληνωμένους ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού με 106 νεκρούς.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν ελεγχθεί 568.449 διαγνωστικά τεστ και rapid test.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News