Ποια επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

Ελλάδα
Ποια επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εν λόγω μέτρο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και την ελληνική αστυνομία την πυροσβεστική και το λιμενικό, καθώς και στις αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα

Την απαλλαγή από κάθε φόρο για πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής των μαχητικών rafale στην Τανάγρα.

Διαβάστε επίσης

Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον - Στην Ελλάδα τα 6 υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale (βίντεο)

Ειδικότερα, όπως είπε, στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, υποβρυχίων, υποβρύχιες καταστροφές, απαλλάσσονται από κάθε φόρα.

Το εν λόγω μέτρο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και την ελληνική αστυνομία την πυροσβεστική και το λιμενικό, καθώς και στις αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

«Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προοδεύει η Ελλάδα με ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα έξι Rafale που έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα αναβαθμίζουν την θέση της χώρας, ανοίγουν μια νέα σελίδα για τα ελληνικά φτερά, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θύμισε παράλληλα πως εντός της χρονιάς θα έρθουν ακόμα έξι αεροσκάφη από τα 24 που έχει παραγγείλει η χώρα μας από τη Γαλλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός:

«Μέσα στο έτος το πολεμικό μας ναυτικό θα υποδεχθεί τα πρώτα δύο από τα επτά ολοκαίνουργια ανθυποβρυχιακά του ελικόπτερα καθώς και τις τόσο απαραίτητες τορπίλες για τα υποβρύχια μας ενώ ο στρατός ξηράς θα έχει προμηθευτεί σύγχρονα πυρομαχικά για τα άρματα μάχης πάνω απ' όλα επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Γι' αυτό σήμερα από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μια σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδα μας στο μεγάλο έργο που επιτελούν.

Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών της επιχείρησης των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και τη ναρκαλιεία απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

Είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν, για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια, τους αξιωματικούς υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές, όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News