Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Λύθηκε το μυστήριο του απόκοσμου ήχου - Από πού προέρχεται

O ήχος ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα, ενώ ακούγεται εντός των σπιτιών και πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ

Εντοπίστηκε η πηγή του περίεργου ήχου που αναστατώνει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνες της ΕΥΑΘ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ πραγματοποίησε νέα αυτοψία στη δεξαμενή που βρίσκεται στην Πολίχνη και διαπίστωσε από που προέρχεται ο ήχος που κρατά ξύπνιους τις τελευταίες 6 εβδομάδες τους κατοίκους της περιοχής Μετέωρα.

O ήχος ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα, ενώ ακούγεται εντός των σπιτιών και πολλοί κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Σε ζήτημα συντονισμού στη δεξαμενή της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη φαίνεται ότι οφείλεται τελικά ο θόρυβος που εδώ και ημέρες κρατά ξάγρυπνους τους κατοίκους στην περιοχή των Μετεώρων, στον δήμο Παύλου Μελά.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν τα κλιμάκια της εταιρείας, που με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Πολίχνη.

Σύμφωνα με το πόρισμά τους, «μηχανισμός σε δεξαμενή της ΕΥΑΘ στην Πολίχνη προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο δύο χιλιόμετρα μακριά», αναφέρει, σε σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία.

Τονίζεται δε, ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή της εταιρείας, ενώ δεν ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. Πάντως, η ΕΥΑΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια