Εμβολιασμός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την 4η δόση

Ελλάδα
Εμβολιασμός: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την 4η δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω ΑΑΔΕ η βεβαίωση των προστίμων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

Η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται από 12 ετών, όπως είπε κατά την σημερινή ενημέρωση.

«Η παραλλαγή Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία. Αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Στα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.  

«Ο εμβολιασμός την κύηση προστατεύει και τη μητέρα και το νεογνό, ενώ η λοίμωξη αυξάνει τον κίνδυνο και για τη μητέρα και για το νεογνό», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου στη συνέχεια, παραθέτοντας στοιχεία από πρόσφατες μελέτες.

Για τα πρόστιμα

Τα διοικητικά πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 θα βεβαιώνονται σε μηνιαία βάση, όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής, ο οποίος συμμετείχε στην σημερινή ενημέρωση.

Η ενημέρωση των πολιτών, όπως εξήγησε, θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες, δηλαδή μέσω του myΑade. Η ανάρτηση της επιβολής προστίμου θα γίνεται επίσης και στην ενότητα «Στοιχεία Οφειλών» του Taxis.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News