Σε επιτηρητικά φυλάκια στην Κόνιτσα ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Ελλάδα
Σε επιτηρητικά φυλάκια στην Κόνιτσα ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στους Οθωνούς όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο επιτηρητικό φυλάκιο του Στρατού Ξηράς,

Τα επιτηρητικά φυλάκια «ΟΘΩΝΩΝ» και «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟ» στην Κόνιτσα επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε σχηματισμούς και μονάδες σε Περιφέρεια Ηπείρου, Διαπόντιους νήσους, 'Ακτιο, Καλαμάτα, Κρήτη και Γαύδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στους Οθωνούς όπου επισκέφθηκε το ομώνυμο επιτηρητικό φυλάκιο του Στρατού Ξηράς, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε (3 Αυγούστου 2021), και θεωρείται μεγάλης στρατιωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανύψωσης του ηθικού των κατοίκων του δυτικότερου σημείου της χώρας μας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 48 πεσόντων του Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο βόρεια των Οθωνών, στις 29 Δεκεμβρίου 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού που στελεχώνεται από στρατιωτικό ιατρό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ», στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου και τους τοπικούς εκπρόσωπους του επί της μεθορίου χωριού Μολυβδοσκέπαστη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο των στρατιωτικών φυλακίων, συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους και επιθεώρησε τους χώρους και υποδομές τους.

Τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευε ο διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης ταξιαρχίας ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας.

φωτογραφία INTIME

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News