Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά να υπονομεύει τον αγώνα ενάντια στην πανδημία

Ελλάδα
Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά να υπονομεύει τον αγώνα ενάντια στην πανδημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συντασσόμενος με τον παραλογισμό σε μια σειρά από ζητήματα» τονίζει σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η Ελλάδα είναι η μόνη ίσως χώρα στην Ευρώπη όπου η αξιωματική αντιπολίτευση, και όχι κάποιος ελάσσων πολιτικός οργανισμός, έχει επιλέξει να σπάσει το εθνικό μέτωπο που απαιτείται για την ανάσχεση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Για να υπηρετήσει αυτό το μικροκομματικό σκοπό παράγει και διακινεί, συχνά με τοξικό τρόπο, μια σειρά από μύθους» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Προσθέτει ότι ο πιο αγαπημένος μύθος της αντιπολίτευσης είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με την κατάσταση στο Ε.Σ.Υ., το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες δυσκολίας, ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους και υποδομές.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά, στο όνομα μιας φτηνής ψηφοθηρίας, να υπονομεύει τον αγώνα ενάντια στην πανδημία, συντασσόμενος με τον παραλογισμό σε μια σειρά από ζητήματα, όπως η λειτουργία της εκπαίδευσης και τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους» υπογραμμίζει.

Μιλώντας για τη λειτουργία των σχολείων, σημειώνει ότι τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά και ότι οι όποιες προσωρινές αρρυθμίες από την απουσία ασθενούντων εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται με μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο αντιπολιτευτικό του μένος, δεν κατανοεί ότι αντιπολιτεύεται τους νέους ανθρώπους» δηλώνει.

Αναφερόμενος στην κρίση ακρίβειας σε καταναλωτικά προϊόντα και την κρίση στην αγορά ενέργειας, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ και προσθέτει «από αυτόν το μήνα επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες και σε όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις, από τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες μέχρι τις μεγαλύτερες, διαθέτοντας άλλα 395 εκατ. ευρώ για τη στήριξή τους». «Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επειδή μας το επιτρέπει η υπεραπόδοση της οικονομικής μας πολιτικής» σημειώνει ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν μόνο του.

Τέλος για το εάν πυκνώνουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι «πυκνώνουν από όλους εκείνους που βάζουν το όποιο προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον πάνω από τον Έλληνα και την Ελλάδα» και προσθέτει «στο τέλος της τετραετίας το έργο μας θα έχει δημιουργήσει όφελος και προκοπή για όλους και θα αξιολογηθούμε στη βάση αυτή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου INTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News