Γ. Λιανός: Αν θέλει η πολιτεία πιο ενεργή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ας επενδύσει στην αναγκαία ανανέωση του προσωπικού της

Ελλάδα
Γ. Λιανός: Αν θέλει η πολιτεία πιο ενεργή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ας επενδύσει στην αναγκαία ανανέωση του προσωπικού της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας δει κάποιος τον αριθμό των εταιρειών που ελέγχουμε και την αύξησή του κατά 100% από τον Σεπτέμβριο 2019 που αναλάβαμε το 2021. Και όλα αυτά με περίπου 10% λιγότερο προσωπικό» τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Αν θέλει η Πολιτεία ακόμα πιο ενεργή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ας επενδύσει στην αναγκαία ανανέωση του προσωπικού της και στην προσέλκυση υψηλά εξειδικευμένου προσωπικού με εμπειρία και όρεξη για σκληρή δουλειά, άμεσα, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

  Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός, ενώ παραθέτει και τα παρακάτω σχόλια και στοιχεία:

  «Ας δει κάποιος τον αριθμό των εταιρειών που ελέγχουμε και την αύξησή του κατά 100% από τον Σεπτέμβριο 2019 που αναλάβαμε το 2021. Και όλα αυτά με περίπου 10% λιγότερο προσωπικό».

  Σημειώνεται ότι με βάση τον πίνακα που συνοδεύει την ανάρτηση, προκύπτει πως από 49 τον αριθμό ελεγχόμενες εταιρείες του 2019, έγιναν 68 το 2020 και έφτασαν στις 101 το 2021. Επίσης, ο πρόεδρος αναφέρει πως, με βάση τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ερευνών που έχουν ξεκινήσει από την επιτροπή, το 2021 «υπήρξε η μεγαλύτερη αύξηση, σε ένα έτος, που έχει παρατηρηθεί την τελευταία 15ετία, η οποία έγινε δυνατή γιατί απελευθερώθηκε προσωπικό από υποθέσεις που χρόνιζαν εδώ και καιρό».

 Ακόμα, ο ίδιος προσθέτει πως στα παραπάνω στατιστικά δεν συμπεριλαμβάνονται οι «αποφάσεις ολοκλήρωσης παλαιότερων ερευνών της επιτροπής, που είχαν καθυστερήσει τραγικά». Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος, «ο μέσος όρος ηλικίας υποθέσεων της ΕΑ τον Σεπτέμβριο 2019 που αναλάβαμε, σε σύγκριση με το 2021- από 8 έτη σε 1!».

 Τέλος, όπως αναφέρει, «ένα ενδιαφέρον στατιστικό για να έχουμε υπόψη μας σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό: Αν συγκρίνουμε την εξέλιξη του αριθμού προσωπικού από τη μία και τον αριθμό αποφάσεων της ολομέλειας της ΕΑ από την άλλη, μεταξύ 2014-2021. Με λιγότερα άτομα - πλέον πολύ περισσότερες αποφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News