Παππάς: Τα «όμορφα» σενάρια Μητσοτάκη, «όμορφα» καίγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον λαό

Ελλάδα
Παππάς: Τα «όμορφα» σενάρια Μητσοτάκη, «όμορφα» καίγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον λαό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει «καεί» στη συνείδηση των πολιτών. » τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών

 Συνέντευξη παρέδωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στο  libre.gr και το δημοσιογράφο Σωτήρη Μπολάκη τόνισε: « Τα «όμορφα» σενάρια Μητσοτάκη, «όμορφα» καίγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον λαό»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει «καεί» στη συνείδηση των πολιτών. Φέρει βαριά ευθύνη για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημικής κρίσης σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, για τον πρωταθλητισμό της χώρας στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό, για την ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας, για την εξαθλίωση των νοικοκυριών από την ακρίβεια, για τη σκανδαλώδη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνησή του.»

Παράλληλα για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος τόνισε: «Το συνέδριό μας πρέπει να είναι ανοιχτό, μαζικό, συμμετοχικό. Να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Να απαντά με όρους εξωστρέφειας στα μεγάλα ζητούμενα της ιστορικής συγκυρίας. Έτσι θα οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κόμμα, με οργανωμένη βάση, αντίστοιχη της πολιτικής του ακτινοβολίας, ικανό να καταστήσει νικηφόρα την παράταξη, αλλά και να εγγυηθεί τη μακροχρόνια και σταθερή προοδευτική διακυβέρνηση.»

Για τις κατηγορίες κατά του Κώστα Βαξεβάνη επισήμανε: «Οι κατηγορίες κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και κατά της Γιάννας Παπαδάκου συνιστούν καθεστωτικό μήνυμα για σιωπή και φόβο. Μια αυταρχική λογική που διώκει την ερευνητική δημοσιογραφία, τις αποκαλύψεις, τον έλεγχο της εξουσίας. Πρόκειται για ασταμάτητο κυνηγητό όσων επέζησαν από την επιχείρηση στραγγαλισμού, η οποία εκτελέστηκε μέσω του αποκλεισμού τους από τη δημόσια διαφήμιση και τα κατευθυνόμενα από το Μαξίμου -όπως αποκαλύφθηκε στην επιτροπή- κρατικά κονδύλια.»

 Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

 Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά πλέον εκλογές ευθέως και από την ώρα που απεύθυνε το αίτημα να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και να οδηγηθούμε τις κάλπες διακινούνται διάφορα εκλογικά σενάρια. Θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάψει αυτά τα σενάρια από τις επόμενες κάλπες με την απλή αναλογική;

 Τον Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε δημόσια -και πρωτοφανώς για εν ενεργεία πρωθυπουργό- ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την επόμενη κάλπη.

 Οι «κύκλοι» του προσπάθησαν να τον διασώσουν, διαρρέοντας πως στόχος είναι οι διπλές εκλογές για να «καεί» η απλή αναλογική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ μάς ενημέρωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει και σε τρίτες εκλογές αν δεν ευδοκιμήσουν οι δεύτερες.

 Με το ζόρι και παρά τη θέληση του λαού δεν κέρδισε κανένας, όμως.

 Ο κ. Μητσοτάκης έχει «καεί» στη συνείδηση των πολιτών. Φέρει βαριά ευθύνη για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημικής κρίσης σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, για τον πρωταθλητισμό της χώρας στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό, για την ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας, για την εξαθλίωση των νοικοκυριών από την ακρίβεια, για τη σκανδαλώδη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από την κυβέρνησή του.

 Ακόμα και το σενάριο που εξυφαίνουν κάποια κέντρα για μια «παρένθετη» κυβέρνηση τεχνοκρατών, με τεχνοκράτη πρωθυπουργό, από την παρούσα βουλή δεν πρόκειται να περπατήσει.

 Είτε το προωθούν εξωθεσμικά κέντρα για να διασφαλίσουν τη συνέχιση της «πισσαρίδειου πολιτικής» και την υφαρπαγή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε το επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να βγει από το κάδρο των ευθυνών και να επιστρέψει λίγους μήνες μετά «άσπιλος» και «αμόλυντος».

 Τα «όμορφα» σενάρια του κ. Μητσοτάκη και των γνωστών κέντρων, «όμορφα» καίγονται. Θα φροντίσει για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η κοινωνία, ο λαός.

 Η κάλπη της απλής αναλογικής θα δώσει στη χώρα αριστερή προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

 Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο νέος παίκτης στην κεντροαριστερά που μπορεί να αμφισβητήσει την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στην κεντροαριστερά, όπως σχολιάζουν πολλοί αναλυτές;

 Οι «παίκτες» της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και δυνάμεις του τόπου δίνουν εδώ και δυόμισι χρόνια έναν αγώνα αμφισβήτησης και ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Αμφισβήτησης και ανατροπής της κυβερνητικής λαίλαπας που απειλεί να αφανίσει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης, τα όνειρα των νέων.

 Αυτόν τον αγώνα έχουμε σε εξέλιξη. Και αυτός ο αγώνας θα μας βρει νικητές.

Κάθε «παίκτης» κρίνεται από τη θέση που παίρνει στο γήπεδο. Συντάσσεται ή όχι με τα αιτήματα της πλειοψηφίας για ενίσχυση του ΕΣΥ; Για παροχή κινήτρων σε γιατρούς και άλλους επιστήμονες; Για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Για ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, επιστροφή στη δίκαιη ανάπτυξη;

Κάθε «παίκτης», που εντάσσει τον εαυτό του στην προοδευτική μεριά του πολιτικού φάσματος, οφείλει να τοποθετηθεί στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής και να βρεθεί στη σωστή πλευρά του γηπέδου.

Το κόμμα σας οδεύει σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο Συνέδριο με κυρίαρχο το ζήτημα της ταυτότητας και της λειτουργίας του κόμματος. Τι πρέπει να αλλάξει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να εξυπηρετηθεί ταυτόχρονα και ο στόχος της διεύρυνσης;

Η κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει για την πολιτική Μητσοτάκη ρηγματώνει τη συναίνεση και τις ανοχές που απόλαυσε η Ν.Δ. στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής της.

Αυτή τη δυσαρέσκεια οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να τη μετουσιώσει σε ενεργό πολιτικό ρεύμα υπέρ μιας εναλλακτικής προοδευτικής λύσης για τη χώρα. Κάτι που θα επιτευχθεί με τη συσπείρωση, την κινητοποίηση, τη στράτευση όλων όσοι επιθυμούν και αγωνίζονται για αυτή, όλου του προοδευτικού και αριστερού κόσμου.

Το συνέδριό μας πρέπει να είναι ανοιχτό, μαζικό, συμμετοχικό. Να αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Να απαντά με όρους εξωστρέφειας στα μεγάλα ζητούμενα της ιστορικής συγκυρίας. Έτσι θα οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κόμμα, με οργανωμένη βάση, αντίστοιχη της πολιτικής του ακτινοβολίας, ικανό να καταστήσει νικηφόρα την παράταξη, αλλά και να εγγυηθεί τη μακροχρόνια και σταθερή προοδευτική διακυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντώνται ήδη πολλαπλές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές, ιστορικές πορείες αλλά και σύγχρονες οπτικές και απόψεις. Συσπειρώνονται και θα συσπειρωθούν άνθρωποι από τη ριζοσπαστική αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Συντελείται μια διεύρυνση αμφίπλευρη πολιτικά και πολύπλευρη κοινωνικά. Για να την καταστήσουμε αποτελεσματική, χρειάζονται τομές στη λειτουργία και το καταστατικό μας. Που θα διασφαλίζουν ότι τα μέλη δεσμεύουν την ηγεσία σε κρίσιμες πολιτικές επιλογές με καθολικές ψηφοφορίες και δημοψηφίσματα. Που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη των προοδευτικών και αριστερών ιδεών στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στη νεολαία. Που θα αποτρέπουν τα φαινόμενα πολυθεσίας και αποκλεισμών.

Σε αυτή τη συζήτηση στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματος θέτουν το ζήτημα της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επί συγκεκριμένων κορυφαίων πολιτικών που δεν άλλαξαν στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία και τα οποία ήταν όπως λέγεται μνημονιακός εξαναγκασμός. Έχετε την ίδια άποψη και αν ναι ποια έχουν ακόμη και χαρακτήρα επείγοντος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να κινείται και κινείται μακριά από τα μεταμνημονιακά απόνερα.

Ως κόμμα πρέπει να επιβεβαιώσουμε, να ενισχύσουμε και να επικαιροποιήσουμε προγραμματικές θέσεις που απαντούν στον πυρήνα άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Προγραμματικές θέσεις και τομές, που θα θεμελιώνουν μια προοδευτική πορεία για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, που θα εδράζεται:

  • Σε μια δημοσιονομική πορεία, η οποία δεν θα πατά στα υπέρογκα πλεονάσματα Μητσοτάκη.
  • Σε μια στρατηγική για τη δημόσια περιουσία και τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημοσίου, ειδικά στα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
  • Στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ώστε να αποτραπεί η «πισσαρίδειος» στρατηγική εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Στη δημόσια παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα με την ενίσχυση της αναπτυξιακής τράπεζας και μία δημόσια τράπεζα.

Με ισχυρό κόμμα και ευρεία παράταξη, αλλά και σαφές προοδευτικό πρόγραμμα σύντομα θα δώσουμε την εναλλακτική λύση στην καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση παρουσίασε έναν προϋπολογισμό τον οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση χαρακτήρισε ευχολόγιο. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει εκπονήσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα για το 2025 στο οποίο βλέπει έκρηξη επενδύσεων, εκτίναξη του ΑΕΠ και άλλες αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα πλεονάσματα. Που βρίσκεται η αλήθεια πίσω από αυτές τις εκτιμήσεις;

Προϋπολογισμός με βασική υπόθεση τον τερματισμό της πανδημίας στις αρχές του 2022, είναι ένας νεκρός προϋπολογισμός. Δεν περιμέναμε, βέβαια, τον Δεκέμβρη και την ψήφιση του προϋπολογισμού για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλού πατά και αλλού βρίσκεται.

Μία από τα ίδια και με το μεσοπρόθεσμο και τις μεγάλες «εκρήξεις». Οι προβλέψεις για τις επενδύσεις δεν συμβαδίζουν με αυτές τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα έσοδα δείχνουν να υστερούν. Τα νέα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι θετικά. Η Ελλάδα, με ευθύνη της Ν.Δ., είναι απούσα από τον διάλογο για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Δυστυχώς, το σχέδιο Μητσοτάκη, ο κ. Μητσοτάκης ο ίδιος δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Μια ζοφερή πραγματικότητα που η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιούργησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέτει ζήτημα ελευθεροτυπίας στη χώρα και αυτό το βασίζει σε δυο εμβληματικές υποθέσεις, της Novartis με τη κλήση σε απολογία του Κώστα Βαξεβάνη και της περίφημης λίστας Πέτσα…

Εδώ υπάρχει ένας ακραίος παραλογισμός. Έχουμε κλήση σε απολογία όσων εργάστηκαν για να αποκαλυφθεί η ελληνική διάσταση του ομολογημένου σκανδάλου.

Οι κατηγορίες κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και κατά της Γιάννας Παπαδάκου συνιστούν καθεστωτικό μήνυμα για σιωπή και φόβο. Μια αυταρχική λογική που διώκει την ερευνητική δημοσιογραφία, τις αποκαλύψεις, τον έλεγχο της εξουσίας. Πρόκειται για ασταμάτητο κυνηγητό όσων επέζησαν από την επιχείρηση στραγγαλισμού, η οποία εκτελέστηκε μέσω του αποκλεισμού τους από τη δημόσια διαφήμιση και τα κατευθυνόμενα από το Μαξίμου -όπως αποκαλύφθηκε στην επιτροπή- κρατικά κονδύλια.

Η προαναγγελία από το πολιτικομιντιακό κατεστημένο των κλήσεων του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου βγάζει μάτι. Και είναι χαρακτηριστικό φοβισμένης και υπό κατάρρευση εξουσίας.

Ορισμένοι υποτιμούν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου.

φωτογραφία intime

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News