Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών (vid)

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάδα αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς αμέσως μετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης, ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα, με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ρίψη μολότοφ. Oι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και μετά τις δύο το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. 

Συγκεκριμένα, ομάδα αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ. 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και διέσπασαν την ομάδα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό που ξεκίνησε από τη Ροτόντα και βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων τα οποία σε κάποιο σημείο έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Από την ρίψη χημικών μάλιστα ένας διαδηλωτής πήρε φωτιά, καθώς γλίστρησε και έπεσε στην φλεγόμενη άσφαλτο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκλήθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Αρριανού, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. 

Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα Σάββατο, σε πορεία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις καταλήψεις στο ΑΠΘ προχώρησαν αντιεξουσιαστές υπο την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή στην πορεία ήταν μεγάλη φθάνοντας τα χιλιάδες άτομα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με κατάληξη και πάλι στην Καμάρα.

Kατά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.

Κατά τη λήξη της πορείας στην περιοχή της Καμάρας, διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν και επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από είκοσι προσαγωγές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να περιφρουρούν το κέντρο της πόλης.

Φωτογραφία: Ιn time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News