Πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης των νέων αντιικών φαρμάκων για την covid     

Ελλάδα
Πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης των νέων αντιικών φαρμάκων για την covid     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων - Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών

Θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσει την λειτουργία της η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των γιατρών για την χορήγηση της νέας θεραπείας με τα αντιικά φάρμακα σε ασθενείς covid που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ίδια με αυτή της χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Σημειώνεται ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση και έως ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τη διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου , της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πληροφορίες απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News