Κορωνοϊός: 6.364 νέα θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 6.364 νέα θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι από τα self test, υπάρχει κάποια σταθεροποίηση» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης

6364 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν μέχρι χθες βράδυ της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτερια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία δήλωσε «Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι από τα self test, υπάρχει κάποια σταθεροποίηση».

Ξεκίνησε η διανομή των αντιικών χαπιών

Σήμερα, Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για την χορήγηση των αντιικών χαπιών, όπως γνωστοποίησε κατά την χθεσινή ενημέρωση, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Τα χάπια θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά και στις ίδιες ομάδες ασθενών, όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αντιικά φάρμακα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε: «Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, τα οποία θα δίνονται με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα μονοκλωνικά από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ».

20.409 νέα κρούσματα χθες στην χώρα - 1.517 στην Κρήτη

Σε 20.409 ανέρχονταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφηκαν 80 θάνατοι. Παράλληλα, σε 664 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Κρήτη είναι 1.517, από τα 20.409, που εντοπίζονται στην χώρα.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News