Κορονωϊός: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Όμικρον στην Ελλάδα

Ελλάδα
Κορονωϊός: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Όμικρον στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το πρωί έχασε την μάχη με την Όμικρον μια ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Μια γυναίκα ασθενής με σοβαρό υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή της σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, ήταν διασωληνωμενη σε ΜΕΘ του παραπάνω νοσοκομείου, ενώ η ίδια τύγχανε ανεμβολίαστη. Ως αναφέρει το ρεπορτάζ η ασθενής έπασχε από καρκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.517 νέα κρούσματα στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Ενεργά κρούσματα το 2,5% του πληθυσμού - Σημαντική αύξηση κρουσμάτων και στην Κρήτη

Αφήνοντας την τελευταία της αναπνοή η εκλιπούσα έγινε η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα που έχασε τη ζωή της από την μετάλλαξη Όμικρον.

Τα πρώτα κρούσματα με Όμικρον σε ΜΕΘ

Προς ώρα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο κρούσματα με Όμικρον, ανά την Επικράτεια, αποτελώντας τα πρώτα στην Ελλάδα.

Το ένα κρούσμα αφορά μια γυναίκα και το δεύτερο μια ασθενή που διασωληνώθηκε για άλλη αιτία και βρέθηκε, σε δεύτερο χρόνο, θετική στην μετάλλαξη Όμικρον. Δεν ελέγχονται όλα τα περιστατικά για το είδος της μετάλλαξης», αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η κ. Γκάγκα συμπλήρωσε πως «κάθε χρόνο έχουμε θανάτους και στην Ελλάδα από την γρίπη. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πως η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο, γι΄ αυτό είναι σημαντικό οι ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, οι τριπλά εμβολιασμένοι έχει αποδειχθεί πως είναι καλά θωρακισμένοι».

Επίσης, η κυρία Μίνα Γκάγκα, όσον αφορά τα φάρμακα για τον κορωνοϊό, τόνισε: «Ξεκινάμε τη χορήγηση των αντιικών χαπιών και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχει δοθεί άδεια και ο ασθενής θα υπογράφει. Αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών. Θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία είτε από τα φαρμακεία των ασθενών. Είναι για τις ίδιες κατηγορίες ασθενών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News