Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνία

Ελλάδα
Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δημιουργούμε διαρκώς τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία», σημείωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Την ύψιστη σημασία της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της κοινωνικής καφετέριας Sun City του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» στην Ηλιούπολη.

Όπως υπογράμμισε, εντός του έτους, ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει απασχόληση σε έως και 200 άτομα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδυάζει τις θέσεις εργασίας με τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες ενός ατόμου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στην εργασία.

Η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε: «Δημιουργούμε διαρκώς τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στην ανεξάρτητη διαβίωση σε μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Με μικρές και μεγάλες δράσεις διασφαλίζουμε την επαγγελματική κατάρτιση, τη διερεύνηση των προοπτικών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και βέβαια αποτρέπουμε την ιδρυματοποίησή τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News