Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού: Απόψε αναμένονται ανακοινώσεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Οικονομία
Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού: Απόψε αναμένονται ανακοινώσεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σενάρια θέλουν πιθανή μια αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5%, πράγμα που θα οδηγούσε το μισθό στα 696 ευρώ

Αποκαλύψεις αναφορικά με την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να κάνει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αποφάσεις για την σχετική ενίσχυση λαμβάνονται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός θα είναι εκείνος που θα εξηγήσει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού.

H αναφορά του κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει το σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού καταδεικνύει ότι στη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου θα αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Βάσει των παραπάνω, όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός αναμένεται το βράδυ, μεταξύ άλλων, να αναφερθεί στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά είδη και των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση και σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, θα αποκαλύψει το πότε αλλά και το ποσοστό της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Σημειώνεται επίσης πως από την 1 Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά το 2%, με τα μεικτά έσοδα να διαμορφώνονται στα 663 ευρώ. Με βάση το σχετικό νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται εντός 4μήνου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επίσπευση της διαδικασίας, τότε η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Τα σενάρια θέλουν πιθανή μια αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5%, πράγμα που θα οδηγούσε το μισθό στα 696 ευρώ, πολύ κοντά στην προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.

Oικονόμου: Δεν θα αφήσουμε κάνεναν απροστάτευτο

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που επηρεάζει την οικιακή οικονομία. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Ενέργεια έχουν δοθεί πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και τον Ιανουάριο 400 εκατ. σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αγρότες».

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική που διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, ο πρωθυπουργός θα ξεδιπλώσει την νέα αύξησή του, έχουν μειωθεί οι εισφορές. Παίρνουμε μέτρα για σωστή λειτουργία της αγοράς. Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο στο κύμα ανατιμήσεων χωρίς παράλληλα να θέσουμε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή διάσταση».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News