Κορωνοϊός: Ενεργά κρούσματα το 2,5% του πληθυσμού - Σημαντική αύξηση και στην Κρήτη

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ενεργά κρούσματα το 2,5% του πληθυσμού - Σημαντική αύξηση και στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αττική, ωστόσο παρατηρείται αύξηση σε Κρήτη, Ξάνθη, Φωκίδα, Έβρος Καστοριά και Φθιώτιδα

Πάνω από το ένα τρίτο των νέων μολύνσεων εντοπίζεται στην Αθήνα, όπως τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «παρατηρείται μία σταθερή πορεία, με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων».

Ακολούθως η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως το 2,5% του πληθυσμού της Ελλάδας αποτελούν ενεργά κρούσματα. Όπως εξήγησε, ο μέσος όρος είναι 31.000 κρούσματα ανά ημέρα.

Περισσότεροι από 230.000 συνάνθρωποι μας αποτελούν ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε ότι η θετικότητα έχει σταθεροποιηθεί στα υψηλά επίπεδα του 9%. Τα νέα κρούσματα έχουν «μεταφερθεί» στις μεγαλύτερες ηλικίες, κατά μία δεκαετία. Ένα στα δύο κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 35-64.

Υπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αττική, ωστόσο παρατηρείται αύξηση σε Κρήτη, Ξάνθη, Φωκίδα, Έβρος Καστοριά και Φθιώτιδα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει φύγει από την χώρα και εξακολουθεί να δίνει νέα κρούσματα.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε ερώτηση για την νόσηση των παιδιών, στα σχολεία παρατηρείται σημαντική αύξηση προσέλευσης παιδιών για έλεγχο στα εξωτερικά ιατρεία. «Σημαντική είναι η αύξηση προσέλευσης παιδιών για έλεγχο στα εξωτερικά ιατρεία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «με ήπια συμπτώματα, υπάρχει μία πολύ μικρή αύξηση των παιδιών που νοσηλεύονται. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνουν τον παιδίατρο, αν το παιδί είναι θετικό, αρκεί η καθημερινή παρακολούθηση και δεν χρειάζεται να προσέρχονται όλα τα παιδιά στο νοσοκομείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News