Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οδηγίες από τους παιδιάτρους για τον εμβολιασμό παιδιών

Οδηγίες εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων για τον εμβολιασμό παιδιών - Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5- 11 ετών της Κρήτης

Οδηγίες εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών κατά του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, να εξεταστούν από παιδίατρο πρώτού εμβολιαστούν.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ενημερώνει τους γονείς των παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία .

 «Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

 «Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της Covid-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5- 11 ετών της Κρήτης

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών στην Κρήτη, όπου από 18 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.700 εμβολιασμοί.

Αναμένεται να φανεί πως τα ποσοστά εμβολιασμών θα επηρεάσουν την διασπορά στα σχολεία το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 105 θετικά τεστ σε μαθητές και 21 σε εκπαιδευτικούς από τα self test που διενεργήθηκαν χτες το βράδυ, καθώς και 3 σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα θετικά self test στα 105 παιδιά δημοτικού καταγράφονται σε 87 διαφορετικά τμήματα, γεγονός που υποδεικνύει δυο επιμέρους χαρακτηριστικά. Πρώτον, η διασπορά του κορωνοϊού φαίνεται αρκετά εκτεταμένη καθώς εντοπίζονται κρούσματα σε 87 ξεχωριστά τμήματα και δεύτερον τα self test έχουν αποτρέψει για την ώρα – σε κάποιο βαθμό - συρροές κρουσμάτων εντός ίδιων τμημάτων και σχολείων.

Συνολικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, φοιτούν 27.500 μαθητές και εργάζονται 4.000 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης, δηλαδή σε Γυμνάσια και Λύκεια, με την υποσημείωση των 27 καταλήψεων συνολικά που ίσως να οδηγήσει ορισμένους διευθυντές στην αδυναμία ενημέρωσης του συστήματος, εντοπίστηκαν 156 μαθητές θετικοί και 17 εκπαιδευτικοί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να επαναληφθεί η δράση με αφορμή την «Γιορτή Υγείας – White Weekend» που διοργανώθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, από την 7η ΥΠΕ,  για τον εμβολιασμό πολιτών χωρίς ραντεβού σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Συνολικά, αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω, που επέλεξαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer στα τέσσερα επιλεγμένα σημεία της Κρήτης, ήταν 2.304.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια