Ελλάδα

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Στην αντεπίθεση τα αδέρφια Πολάκη για την αντιμετώπιση της μητέρας τους

Τα αδέρφια Πολάκη έδωσαν συνέχεια στην πολιτική κόντρα που ξεκίνησε με τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη την απάντηση Πλεύρη αλλά και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για την αναμονή της μητέρας του Παύλου Πολάκη για ένα PCR

Συνέχεια στην πολιτική κόντρα που ξεκίνησε με τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, την απάντηση Πλεύρη αλλά και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για την αναμονή της μητέρας του Παύλου Πολάκη για ένα PCR, δίνουν τα αδέρφια του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεώργιος και Στέλλα Πολάκη. Την επιστολή διακίνησε το γραφείο του ίδιου του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη, συνοδευόμενη με τη φωτογραφία με την περιβόητη ανακοίνωση που είχε θυροκολληθεί στο νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις καταγγελίες του Πολάκη, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι η μητέρα του Πολάκη αντιμετωπίστηκε όπως κάθε πολίτης.

Στην επιστολή της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, των μελών της οικογένειας Πολάκη προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Είναι πολύ εύκολο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα (να μιλάς για απαίτηση ιδιαίτερης μεταχείρισης ασθενούς), παρά να απαντάς σε αυτό που ανεδείκνυε η ανάρτηση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

  1. Τα περί απαίτησης του πρώην υπουργού για ιδιαίτερη μεταχείριση της μητέρας του δε στέκουν και έμμεσα το αναφέρουν και οι ίδιοι σε αυτά που γράφουν για απάντηση. Γιατί δεν αναφέρονται στην απάντηση της διεύθυνσης του νοσοκομείου οι ώρες προσέλευσης και τελικής εξέτασης, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, που είναι καταγεγραμμένες στην είσοδο του νοσοκομείου; Είναι τυχαίο ότι το πρωί, έπειτα από αναμονή τριών ωρών (προσέλευση στο νοσοκομείο μετά τις 10:30 π.μ. και κλήθηκα τηλεφωνικά για εξέταση στις 2 μ.μ.), η ηλικιωμένη γυναίκα δεν άντεξε την αναμονή και ζήτησε να πάει σπίτι για να ξεκουραστεί. Το απόγευμα πάλι προσήλθαμε στις 3 παρά τέταρτο και τελικά εξετάστηκε στις 6:30... κανονικά στη σειρά της, όπως άλλωστε μπορούν να βεβαιώσουν όσοι περίμεναν έξω από τα ιατρεία.
  2. Όποιος ζητά «ρουσφέτι» -χάρη, συνήθως κρύβεται, δεν κάνει επιθετική ανάρτηση, δεν προκαλεί ντόρο, δεν προκαλεί δημοσιεύσεις σε sites... Προσπαθεί να περάσει κάτω από το ραντάρ της δημοσιότητας, επιδιώκει να κάνει αθόρυβα τη δουλειά του και απλά ξέρει ότι δανεικά είναι αυτά... Μια χαρά ξέρουν στα νοσοκομεία την παράκαμψη της σειράς από πλάγιες πόρτες αθόρυβα και μιλημένα.

Μόνο που εδώ δεν είχαμε τέτοιο πράγμα. Το θέμα της ανάρτησης του πρώην υπουργού (γιατί άραγε δε δημοσιεύεται μαζί με την απάντηση;) εστίαζε σε δύο θέματα με αφορμή την αναμονή της μητέρας του... Και δεν είναι η πρώτη φορά που με αφορμή μεταχείριση ασθενούς ανοίγει το θέμα των ευθυνών του υπουργείου Υγείας (βλ. ΥΓ 2): Αναμονή τριών ωρών για να γίνει ένα μοριακό τεστ.

Το κείμενο που ήταν αναρτημένο στην είσοδο (βλ. ΥΓ 1) έλεγε ότι στην ουσία δε γίνονται μοριακά τεστ στο νοσοκομείο αν δεν είσαι για εισαγωγή σε κλινική. Δηλαδή τόσο η πολύωρη αναμονή όσο και η ανακοίνωση στέλνουν τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα των διαγνωστικών κέντρων, για να πάρουν απάντηση στους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Είναι δυνατόν σε όλη την πόλη του Ρεθύμνου να μην υπάρχει δημόσια δομή που να κάνει μοριακό τεστ χωρίς να πρέπει να χάσεις ώρες σε αναμονή στην καλύτερη περίπτωση (γιατί η ανακοίνωση λέει ότι δεν εκτελούνται μοριακά σε όσους είναι εμβολιασμένοι, αν δεν είναι σε μαύρο χάλι και να χρειάζονται εισαγωγή).

Είναι δυνατόν σχεδόν δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας να μην έχει γίνει καμιά προετοιμασία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, να μην έχει αγοραστεί μηχάνημα για να γίνονται εδώ οι αναλύσεις των μοριακών και να πρέπει να στέλνονται στα Χανιά (και να απαιτούνται δύο μέρες για έκδοση αποτελέσματος);

Είναι δυνατόν να φλυαρεί η κυβέρνηση ότι είμαστε σε πόλεμο και να μην έχει στελεχωθεί το νοσοκομείο με προσωπικό, για να καλυφθεί η ζήτηση υπηρεσιών, να μην έχουν επιταχθεί οι δομές του ιδιωτικού τομέα και να χρειάζεται να πληρώνεις από τις αρχές του Γενάρη μαύρο χαβιάρι τα μοριακά; (...) Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, όπως και οι προηγούμενες με αφορμή ασθενείς φέρνουν στην επιφάνεια τις ανεπάρκειες ενός υπουργείου και μιας πολιτικής να προετοιμάσει την προστασία της υγείας των πολιτών. Είναι δημοσιεύσεις που αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνώντων και πόσο λίγοι βρέθηκαν όταν χρειάστηκε να σχεδιάσουν και να δράσουν.

Η ανάρτηση έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλο το Ρέθυμνο σιγά-σιγά συνειδητοποιεί, ότι «στο νοσοκομείο δε γίνονται μοριακά και πρέπει να πληρώσεις έξω στα διαγνωστικά, για να πάρεις τη βεβαίωση (νόσησης ή όχι)». Αυτή η κατάσταση έχει ευθύνες που πέφτουν σε όσους κόβουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο, για να το κάνουν να χωρέσει στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση. Κάποτε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κυνηγούσαν και έδειχναν τις κατσαρίδες που υπήρχαν σε μαγειρεία των νοσοκομείων, τώρα που τα νοσοκομεία αδυνατούν να εκπληρώσουν στοιχειωδώς την αποστολή τους σε καιρό έξαρσης της πανδημίας θα αναζητήσουν ευθύνες ή όχι; Θα γίνει κάποιο ρεπορτάζ για την αναμονή στα νοσοκομεία, για την υπερκόπωση και υπερπροσπάθεια του προσωπικού και τις ατέλειωτες ουρές στα διαγνωστικά; Τα παραπάνω δεν εμπεριέχουν ευθύνες;».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια