Συγκίνηση από τους Έλληνες για την Τουρκάλα δικαστή

Ελλάδα
Συγκίνηση από τους Έλληνες για την Τουρκάλα δικαστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετάφη στη Κω, πνίγηκε στο Αιγαίο

Σε κλίμα συγκίνησης και με τις παραδόσεις των μουσουλμάνων κηδεύτηκε προχθές Σάββατο 8 Ιανουαρίου η άτυχη Νουρντάν Γκουντούζ από την Τουρκία στην Κω.

Σύμφωνα με τη “Ροδιακή”, στο τελευταίο “αντίο” είπαν οι άνθρωποι του Βακούφ Κω, λιγοστοί κάτοικοι του νησιού και κάποιοι Τούρκοι φίλοι του συζύγου της κοπέλας, που διαμένουν εκτός Τουρκίας.

Η τελετή της κηδείας έγινε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Πλατάνι, με τους παρευρισκόμενους να είναι συγκλονισμένοι από την τραγική ιστορία του νεαρού ζευγαριού, που βρισκόταν στο νεκροτομείο της Κω από τις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό ζευγάρι δικαστών έφυγε κυνηγημένο από την Τουρκία και τον Ερντογάν. Στις 2 Δεκεμβρίου και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν και πνίγηκαν ανοικτά της Κω. Έκτοτε το αδικοχαμένο ζευγάρι παρέμενε στο νεκροτομείο της Κω στα “αζήτητα”, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν με διάφορες ενέργειες δεν έδινε άδεια στην οικογένεια ούτε να έρθει στην Ελλάδα για ταυτοποίηση, ούτε να παραλάβει τις σορούς.

H σιωπή της ατμόσφαιρας έσπαγε με τα κλάματα και τη συγκίνηση των συγγενών της αδικοχαμένης Νουρντάν, που έβλεπαν σε απευθείας σύνδεση μέσω κινητών τηλεφώνων την κηδεία της αγαπημένης τους κόρης και αδελφής. Μία στιγμή συγκλονιστική, καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έδωσε άδεια στην οικογένεια να ταξιδέψει στην Κω, ούτε βεβαίως άδεια να επιστραφεί η σορός της νεαρής κοπέλας.

Την κηδεία ανέλαβε εξ ολοκλήρου το Βακούφ Κω. Όπως δήλωσε η πρόεδρος κ. Ελβάν Κοντζαογλάν, δίπλα στο μνήμα της κοπέλας προβλέφθηκε να υπάρξει χώρος για τον άντρα της, ώστε όταν γίνει η κηδεία, να αναπαυθεί στο πλάι της αγαπημένης του συζύγου. Ο ιμάμης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα προσεύχεται πάντα για την ανάπαυση της ψυχής της.

Ωστόσο, ίσως δεν ήταν τυχαία η παρουσία του δημάρχου Μπόντρουμ αυτό το διάστημα στην Κω και οι επίσημες συναντήσεις που είχε με τον Δήμο Κω, την Αδελφότητα Μουσουλμάνων και άλλους φορείς. Προφανώς ο δήμαρχος Μπόντρουμ είχε ίσως υπόψη του το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει τις κοινωνίες των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Κύμα συγκίνησης

Σημειώνεται ότι η συγκλονιστική ιστορία προκάλεσε μεγάλο κύμα συγκίνησης σε Ελλάδα και Τουρκία, με τους πολίτες που αντιτίθενται στο κυβερνών κόμμα να χαρακτηρίζονται αμέσως Γκιουλενιστές και εχθροί της πατρίδας.

Δύο νέοι άνθρωποι, εργαζόμενοι στο δικαστικό σώμα, έφυγαν με μόνη ελπίδα την ελεύθερη ζωή, την ανεξάρτητη άποψη και το καλύτερο “αύριο”. Δυστυχώς τα όνειρα χάθηκαν το πρωινό του Δεκέμβρη στη θάλασσα.

Η φωτογραφία που συγκινεί...

Η είδηση του θανάτου του νεαρού εισαγγελέα και της γυναίκας του δεν απασχόλησε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία. Ωστόσο, η τελευταία φωτογραφία του τραγικού ζευγαριού, που λήφθηκε στις 10/11/2021, λίγο πριν πάρουν την απόφαση να δραπετεύσουν στην Ελλάδα και ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ ο Ιbrahim, έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα και σύμβολο μιας Τουρκίας που “τρώει” άδικα και βίαια τα ίδια της τα παιδιά. Στη φωτογραφία εικονίζεται το ζευγάρι να κάθεται αγκαλιασμένο σε ένα παγκάκι και να ατενίζει τον πύργο του Λέανδρου στον Βόσπορο, ίσως σχεδιάζοντας και ένα καλύτερο μέλλον στη ζωή τους.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News