Καιρός: Έντονα φαινόμενα σήμερα στην Κρήτη – «Έρχονται» καταιγίδες και βροχές

Κρήτη
Καιρός: Έντονα φαινόμενα σήμερα στην Κρήτη – «Έρχονται» καταιγίδες και βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αύριο στην χώρα - Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που εκδηλώνονται σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά, προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη:

⇒Κρήτη: Το χαλάζι «τσάκισε» τις ελιές – Στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων

Αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News