Ελλάδα

Καταδίκη για τις απειλές που δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου

Άγνωστοι αφισοκόλλησαν κηδειόχαρτα σε στάσεις λεωφορείων

Σε μία απειλητική και μακάβρια κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας προχθές Σάββατο 8 Ιανουαρίου, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου, που διήρκεσε 34 ολόκληρα χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και «ρουφιάνος», όπως τον αποκαλούν, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο “Στέκι στο Βιολογικό”».

Καταδίκη των απειλών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μετά από τη λήξη κατάληψης χώρου του Πανεπιστημίου, προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα social media: «Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!».

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια