Ελλάδα

ΜέΡΑ25: Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, αλλά ασφαλή

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τις ζωές και τη δημόσια υγεία των παιδιών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κριθινίδης

Για «απίστευτη προχειρότητα» κατηγορεί την κυβέρνηση και τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, που γίνεται με «αστεία και απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα», το ΜέΡΑ25 και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθινίδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη και κυνική είναι για τη δημόσια υγεία.

Δεν φτάνει που ουσιαστικά ξανανοίγει τα σχολεία με τα αστεία και απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα της προηγούμενης περιόδου. Δεν φτάνει που η μόνη της παραπάνω πρόνοια -με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά- είναι μόνο ένα επιπλέον self test κι αυτό την πρώτη κιόλας μόνο εβδομάδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακόμα και αυτά τα self test δεν τα βρήκαν στα φαρμακεία οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί, λόγω των τεράστιων ελλείψεων που παρατηρούνται ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Είναι αδιανόητο, εξοργιστικό και εγκληματικό, που ο πρωθυπουργός, η κ. Κεραμέως και ο κ. Πλεύρης στέλνουν και πάλι τα παιδιά στο σχολείο χωρίς καν ένα δίκτυο για μαζικά, δωρεάν, τακτικά ράπιντ. Αντίθετα, διαπιστώνεται εγκληματική προχειρότητα με τα σελφ τεστ -και με το αζημίωτο κιόλας, γιατί δεν φρόντισαν να υπάρχουν αρκετά δωρεάν.

Είναι απίστευτη όμως και η προχειρότητα του "επιτελικού χάους" του κ. Μητσοτάκη, που ακόμα κι αυτές τις λειψές και ελλιπέστατες πρόνοιες που υποτίθεται πως λαμβάνει, δεν μπορεί να τις διασφαλίσει. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τις ζωές και τη δημόσια υγεία των παιδιών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, αλλά ασφαλή».

(Φωτογραφία: pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια