Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση έως 1 Φεβρουαρίου

Ελλάδα
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανεμβολίαστοι όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση έως 1 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους επτά μήνες η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη – Περίπου 500.000 στον «αέρα»

Αλλάζουν τα όσα γνωρίζαμε για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρη, από την 1η Φεβρουαρίου η ισχύς τους για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου (ή μία για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson) θα λήγει στους επτά μήνες.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, καθώς θα χρησιμοποιείται κανονικά για ταξίδια στην Ευρώπη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στα σενάρια περί επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε απόφαση για επέκταση της υποχρεωτικότητας».

Διάθεση self test και στα σχολεία

Για την έλλειψη φαρμάκων που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία είπε ότι όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες.

«Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.

Νωρίτερα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «αν χρειαστεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, θα το κάνουμε».

Επιπλέον, είπε πως εάν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά όχι την αναμνηστική δόση και έχει παρέλθει το 7μηνο τότε δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων, καθώς θα παύει η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News