Δωρεάν διάθεση των self test και από τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ελλάδα
Δωρεάν διάθεση των self test και από τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις σχετικά με την διάθεση των δωρεάν self test σε δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: 

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Ανάρπαστα τα self test

Την ίδια ώρα ανάρπαστα γίνονται τα self test από τα φαρμακεία, γεγονός που προβληματίζει εξαιρετικά γονείς και εκπαιδευτικούς αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου. Οι γονείς κάνουν λόγο για ανοργανωσιά ενώ την ερχόμενη Δευτέρα η Ένωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών στο Δήμο Ηρακλείου προχωρεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Λότζια, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των παιδιών τους.

Αναστάτωση επικρατεί και στις τάξεις των εκπαιδευτικών, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, Γιώργο Μακράκη να κάνει λόγο για αθωράκιστα σχολεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News