Self test: Σε έλλειψη στα φαρμακεία – Τι ισχύει για το Ηράκλειο

Κρήτη
Self test: Σε έλλειψη στα φαρμακεία – Τι ισχύει για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 1 εκατ. τεστ αναμένεται να διατεθούν σήμερα, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να ελεγχθούν πριν πάνε στο σχολείο

Μετά τις ελλείψεις για την δωρεάν χορήγηση self test που παρουσιάζονται στα φαρμακεία, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι γίνεται ανεφοδιασμός και πως όλα τα παιδιά θα ελεγχθούν πριν πάνε στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ηράκλειο τα δωρεάν self test είχαν εξαντληθεί στα φαρμακεία από την ζήτηση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου, όμως αναμένεται κανονικά η διαδικασία του ανεφοδιασμού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, τόνισε πως ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, αναφέροντας πως μέχρι χτες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατ.

Η ίδια, εκτίμησε ότι με τα self test των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη».

Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν test έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες μέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή όμως», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Μέσω gov.gr η βεβαίωση θετικού τεστ για απουσία από την εργασία

Τρεις στους 4 έχουν πάρει τα self test που τους αναλογούν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κατάσταση σχετικά με τα self test έχει ως εξής:

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τέστ σε 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τέστ που τους αναλογούν.

Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News