Ελλάδα

Βρυσάλης: Αντιεπιστημονική η οδηγία για μείωση των ημερών της καραντίνας

«Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο » επισήμανε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Τη δικιά του δήλωση έδωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παγνή Δημήτρης Βρυσάλης  και μέλος της διοίκησης του πέμπτου παραρτήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος σχετικά με την οδηγεία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για 5 μέρες καραντίνα σε όσους νοσούν από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών.

Η οδηγία του Υπουργείο Υγείας και του ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζόμενων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε μέρες.αυτή είναι αντιεπιστημονική, αντεργατική, και επικίνδυνη

Η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο "τις αντοχές της οικονομίας" και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζόμενων μετά το 5νθήμερο.

Άμεσα πρέπει να αποσυρθεί αυτή η απαράδεκτης οδηγία Υπουργείου Υγείας – ΕΟΔΥ, γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζόμενων και η δημόσια υγεία»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια