Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Οικονομία
Αχτσιόγλου: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα μέτρα που αναθεωρούνται κάθε τόσο αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών ήδη από την επομένη της ανακοίνωσής τους» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου

Ανεπαρκή και αναποτελεσματικά χαρακτηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει εξαπλωθεί εκτός της ενέργειας, στα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Υποστηρίζει ακόμη η κ. Αχτσιόγλου: «Τα μέτρα που αναθεωρούνται κάθε τόσο αποδεικνύονται κατώτερα των αναγκών ήδη από την επομένη της ανακοίνωσής τους. Πόσο μάλλον τα σημερινά ανακοινωθέντα που μειώνουν κατά 15% την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις. Μετά από 5 μήνες αυξήσεων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να ορίσει επιδότηση των εμπορικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν καλύπτει την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται εδώ και καιρό εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες. Το ίδιο ανεπαρκής είναι και η επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, όταν με βάση τον πληθωρισμό Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή του ήταν 181%».

Ακολούθως επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

- Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

- Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

- Έλεγχο της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

Καταλήγει ότι «όσο η κυβέρνηση αρνείται αυτά τα μέτρα η φτωχοποίηση εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιταχύνεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News