Πανεπιστήμια: Τι θα ισχύσει για φοιτητές που νοσούν με κορωνοϊό στην εξεταστική

Ελλάδα
Πανεπιστήμια: Τι θα ισχύσει για φοιτητές που νοσούν με κορωνοϊό στην εξεταστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός παιδείας ανέφερε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα

Συνειδητή χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης  να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

Η κ. Κεραμέως στη συνέχεια επισήμανε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαίδευση, που αποτελεί όμως έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε οτι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα self test η υπουργός δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.

Τι θα ισχύσει για τους φοιτητές που νοσούν στην εξεταστική

 «Θα βγει εγκύκλιος σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα, με κατευθυντήρια οδηγία του υπ. Παιδείας προς τα πανεπιστήμια, ώστε να έχουν την ευελιξία να προσαρμόσουν την εξεταστική ώστε να μη χάσει κάποιος φοιτητής την εξεταστική ή το έτος, επειδή νοσεί. Άρα θα υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις» τόνισε η υπουργός.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News