Ελλάδα

Κορωνοϊός: Από σήμερα η επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Οι ιδιώτες γιατροί που θα συμπεριληφθούν στην επίταξη θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50% ώστε να μπορούν να διατηρήσουν και τα ιατρεία τους

Απο σήμερα ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών στη χώρα μας,  με σκοπό να καλυφθούν τα τα κενά στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών αλλά και των υγειονομικών που ξνοσούν από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι ιδιώτες γιατροί προβλέπεται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φθάνει στο 4%.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των γιατρών που θα κληθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ, καθώς ακόμη καταγράφονται τα κενά στα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο κατά 50% ώστε να μπορούν να διατηρήσουν και τα ιατρεία τους, κάτι που είχε αποδειχθεί αποτρεπτικό στις προηγούμενες επιτάξεις με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμένη προσέλευση αλλά και αντιδράσεις.

Φωτογραφία αρχείου Rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια