Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Οικονομία
Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ανακοινώνει αύριο το πρωί στις 10, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει αύριο, στις 10 το πρωί, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

To τελευταία διάστημα η ενεργειακή κρίση απασχολεί διεθνώς, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει προχωρήσει ήδη σε μέτρα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πολιτών.

«Το κράτος έχει ρίξει 1 δισ. ευρώ για να απορροφήσει τις αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, ένας τεράστιος αριθμός», είχε τονίσει ο Κ. Σκρέκας.

«Τα 700 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε επιδοτήσεις των τιμών ρεύματος, στοχευμένες κατά προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά και με κριτήρια την ακίνητη περιουσία, ώστε να μείνουν εκτός εξοχικά και δεύτερες κατοικίες. Οι επιδοτήσεις θα αναπροσαρμόζονται ανά μήνα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών στην αγορά, αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό.

Επιπλέον στις κυβερνητικές προθέσεις φέρεται να είναι και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με δυσβάσταχτες αυξήσεις και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DGComp) ειδικό μηχανισμό επιδότησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο κ. Σκρέκας δήλωσε η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των νοικοκυριών: «Υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα κρατήσει ή θα αποκλιμακωθεί σε λίγες εβδομάδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», είπε.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News