Ελλάδα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανοιχτό ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσής του για εμβολιασμένους που νοσούν

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο  το πιστοποιητικό να ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, το οποίο εκδίδεται μετά από 14 ημέρες

Το ενδεχόμενο να ακυρώνεται προσωρινά το πιστοποιητικό εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν με κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

 Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να ακυρώνεται έως την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης του πολίτη, το οποίο εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

Με rapid test το πιστοποιητικό νόσησης για εμβολιασμένους –Με μοριακό για ανεμβολίαστους

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διευκρίνισε ότι για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης οι ανεμβολίαστοι χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ. Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, αρκεί το rapid test για την έκδοσή του.

Για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν o κ. Γεωργαντάς είπε ότι νόμιμη θεωρείται η απουσία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια