Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με περισσότερα τεστ και μεγαλύτερη αγωνία

Κρήτη
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με περισσότερα τεστ και μεγαλύτερη αγωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματίζει η διατήρηση του μέτρου «50%+1» για το κλείσιμο των τμημάτων

Προβληματισμό προκαλούν οι ανακοινώσεις των υπουργείων υγείας και παιδείας αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με επιπλέον ένα τεστ για όλους την πρώτη εβδομάδα. Με αιχμή τη διατήρηση του μοντέλου «50+1%» για το κλείσιμο ενός τμήματος, γονείς και δάσκαλοι δηλώνουν προβληματισμένοι για το κατά πόσο είναι ασφαλής η επιστροφή στα θρανία την ώρα που η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση την τηλεκπαίδευση, δηλώνουν οι δάσκαλοι που ζητούν από το υπουργείο έστω και τώρα να υιοθετήσει προτάσεις που έχουν καταθέσει από την αρχή της πανδημίας και αφορούν τόσο στην αραίωση των τμημάτων όσο και στις διαφοροποιήσεις στο ωράριο τμημάτων και συστεγαζόμενων σχολείων προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σημαντική είναι και η παράμετρος της πιθανής νόσησης μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη  για το τι μέλλει γενέσθαι με τα τμήματα που θα μείνουν χωρίς δασκάλους.   

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί τα σχολεία πρέπει να προστατευθούν ουσιαστικά προκειμένου να μην κλείσουν πριν καν προλάβουν να επαναλειτουργήσουν.

Ως αναφέρει ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου, Μ. Καρυωτάκης

«Τα σχολεία ανοίγουν στην έξαρση της πανδημίας. Ξεκινάνε με την ίδια χωρητικότητα στις τάξεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρεθύμνου. «Θα επιβαρυνθούν να κάνουν τα τεστ τα παιδιά. Εμείς οι γονείς προβληματιζόμαστε, πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με 50 χιλιάδες κρούσματα, ενώ κλείσαμε με λιγότερα», τόνισε. 

«Θέλουμε, αν είναι δυνατόν, να πάρουν μία παράταση μίας εβδομάδας οι διακοπές και να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες στο τέλος του σχολικού έτους. Πώς αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία, από την στιγμή που υπάρχει κίνδυνο να γίνει μεγαλύτερη διασπορά του ιού», ανέφερε. 

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία - Αναλυτικές οδηγίες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News