Γκάγκα: Εννέα στα 10 κρούσματα ανήκουν στην μετάλλαξη Όμικρον

Ελλάδα
Γκάγκα: Εννέα στα 10 κρούσματα ανήκουν στην μετάλλαξη Όμικρον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 89% των κρουσμάτων φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον.

Πλέον εννέα στα 10 κρούσματα ανήκουν στην παραλλαγή της Όμικρον και στη χώρα μας, όπως δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Ιανουαρίου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Αναλυτικά ανέφερε ότι στις 30 Δεκεμβρίου, η Όμικρον ήταν στο 82% του συνόλου των κρουσμάτων και στις 31 Δεκεμβρίου στο 89% του συνόλου των κρουσμάτων.

Η κ. Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ.

Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταθούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξη του.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News