Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει συστηματικό testing στα σχολεία, προκειμένου το περιβάλλον να είναι πιο ασφαλές για τα παιδιά στα σχολεία, παρά εκτός αυτού - Πότε θα κάνουν self και πότε rapid μαθητές και δάσκαλοι

Με τρεις αλλαγές ανοίγουν τα σχολεία την Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου. Οι αλλαγές αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως ανακοίνωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον σύνδεσμο ελληνικών κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περαστικά».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους στα σχολεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα όπως τόνισε η κ. Κεραμέως τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.

Η υπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει συστηματικό testing στα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, παρά εκτός αυτού.

Εντατικοποίηση ελέγχων – 3 προσαρμογές

  1. Τρία self test την πρώτη εβδομάδα
  • Ένα επιπλέον self test (3 στο σύνολο) για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία.
  1. Δύο self test από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά – Θα το κάνουν μαθητές και δάσκαλοι
  • Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά θα γίνονται υποχρεωτικά δύο self test και από μαθητές και από εμβολιασμένους δασκάλους.
  •  Οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν rapid test, όπως πριν.
  1. Τέλος ο σταυρός σε περίπτωση κρούσματος
  • Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι μαθητές ενός τμήματος θα κάνουν 2 rapid και 3 self test.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν 2+2 rapid και ένα self test.

Σημειώνεται πως παραμένει το 50%+1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρουσμάτων της Covid-19. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, καθώς και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News