Σκουρλέτης: «Αιμορραγούν» τα νοικοκυριά από το κόστος των διαγνωστικών τεστ

Ελλάδα
Σκουρλέτης: «Αιμορραγούν» τα νοικοκυριά από το κόστος των διαγνωστικών τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση περισσότερο νοιάστηκε για την επικοινωνία, παρά για να καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο με προτεραιότητες και με βάση τα μεταβαλλόμενα στοιχεία

Να σταματήσει η επιβάρυνση των νοικοκυριών από το κόστος των μοριακών τεστ, ζήτηση ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, απαιτώντας την συνταγογράφηση των τελευταίων.

Οπως τόνισε ο κ Σκουρλέτης, «βρίσκω εξοργιστική τη συζήτηση για το ύψος των τιμών των μοριακών τεστ, έχοντας ακούσει ότι στην Κύπρο κινούνται στα 25 ευρώ… Το μοριακό τεστ θα έπρεπε να είναι συνταγογραφημένο… Αλλιώς κάνουμε πλάτες σε αυτούς που κερδοσκοπούν αυτές τις μέρες και οδηγούν σε «αιμορραγία» τα νοικοκυριά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το γεγονός ότι περί τα 100 στελέχη του «Ευαγγελισμού» είναι αδρανοποιημένα, σημαίνει ότι μεγαλύτερο νοσοκομείο στα Βαλκάνια έχει σχεδόν καταρρεύσει. Το πρώτο που πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι αυτό το ανόητο πρωτόκολλο του 50%+1, το οποίο δεν έχει καμία έννοια με βάση τη μεταδοτικότητα της «όμικρον».

Η υπόθεση του testing και της ιχνηλάτησης στα σχολεία δεν μπορεί να είναι ευθύνη των οικογενειών. Έπρεπε κλιμάκια του ΕΟΔΥ να περιοδεύουν κάθε εβδομάδα σε ένα με δύο σχολεία στους δήμους όλης της χώρας.

Χρειάζεται επανεκκίνηση της προσπάθειας για τον εμβολιασμό. Χαίρομαι που, έστω καθυστερημένα, μετά από ενάμιση χρόνο, σχεδόν δύο, είδαμε καινούργια τηλεοπτικά σποτ, που μιλούν επιστήμονες σε σχέση με την ανάγκη του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση περισσότερο νοιάστηκε για την επικοινωνία, παρά για να καταρτίσει ένα συνεκτικό σχέδιο με προτεραιότητες και με βάση τα μεταβαλλόμενα στοιχεία. Δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας επειδή είναι δημόσιο και επειδή είναι βαθιά ιδεοληπτική και δογματική. Αυτό μας στοίχισε. Ξέρετε πόσο; 38,5% παραπάνω απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όπως λένε ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας.

Αυτή την πρωτιά που έχει σήμερα η χώρα μας εντός της ΕΕ, σε θανάτους ανά εκατομμύριο, θα μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει.

Για την ακρίβεια και όσα πρέπει να γίνουν άμεσα και δεν κάνει η κυβέρνηση:

Έχει στηθεί ένα παγκόσμιο κερδοσκοπικό παιχνίδι που αφορά τις τιμολογήσεις και τις κοστολογήσεις. Σχετίζεται με την επίπτωση της πανδημίας στην παραγωγή και την κατανάλωση όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Η Ευρώπη έχει κάνει ένα λάθος που οφείλεται σε ιδεοληπτική προσέγγιση, σε σχέση με το πώς διαμορφώνεται η τιμή στη χονδρική αγορά ενέργειας.

Δεν μπορεί την ενέργεια να την αντιμετωπίζεις όπως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δεν είναι μια μετοχή. Είναι η βάση για την παραγωγή και όταν αυτή αυξάνεται, τότε ενσωματώνεται το κόστος στα προϊόντα.

Στην Ελλάδα αυτό το πληρώνουμε ακόμη πιο ακριβά, γιατί δεν κάνουμε αυτό που είπε πριν από λίγο ο κ. Κακλαμάνης, παρέμβαση στο σκέλος των ειδικών φόρων κατανάλωσης για να συγκρατήσει την εκτίναξη των ενεργειακών τιμών.

Την ακρίβεια την αντιμετωπίζεις με προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, την αντιμετωπίζεις, όμως και ενισχύοντας τους μισθούς, τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη. Καθίσταται επιβεβλημένη η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Είναι μονόδρομος.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν τώρα για την εστίαση είναι πολύ στοχευμένα σε μεγάλα μαγαζιά της νύχτας και όχι ευρέως στις επιχειρήσεις της γειτονιάς.

Αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της και πρέπει να πάμε σε εκλογές. Σας θυμίζω ότι εκλογές έχουν γίνει στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, εν μέσω πανδημίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News