Κορωνοϊός: Στις 50.000 αναμένεται να φτάσουν τα κρούσματα σήμερα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Στις 50.000 αναμένεται να φτάσουν τα κρούσματα σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αύξηση αναμένεται στα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα Τρίτη - Μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ήδη καταγραφεί 34.000 κρούσματα στη χώρα

Νέα αύξηση αναμένεται στα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου στην χώρα, καθώς τα κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τις 50.000.

Τι έδειξαν τα πρωινά στοιχεία

Αυξημένα είναι ήδη τα κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία, όπου από τις 11 το πρωί είχαν καταμετρηθεί πάνω από 34.000.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκτινάχθηκε ο δείκτης θετικότητας ο οποίος πέρασε το 24%.

Θετικοί στον κορωνοϊό έως και 4 στους 10 στην Κρήτη

Αλματώδης είναι η αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα τεστ που διενεργούνται και στην Κρήτη, γεγονός που αποτυπώνεται και από τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στα σταθερά σημεία ελέγχου της Κρήτης.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στην 7η ΥΠΕ, όπου την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, καταγράφηκε θετικότητα 41.2% στα τεστ, δηλαδή από τους 233 που υποβλήθηκαν σε τεστ, οι 96 ήταν θετικοί.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 121 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 39.669 rapid test και ανευρέθηκαν 4947 θετικά (12.47%). Από τις 4947 περιπτώσεις, οι 2284 αφορούν άνδρες και οι 2663 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33,46 έτη.

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός επικρατείας

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου στον λογαριασμό του στο facebook. Ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει και την αναμνηστική του δόση, ανέφερε πως τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ενόχληση στο λαιμό και βήχας.

«Σήμερα το πρωί διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό μετά από rapid test. Χάρη στον τριπλό εμβολιασμό μου τα συμπτώματα έως τώρα είναι εξαιρετικά ήπια, μια μικρή ενόχληση στο λαιμό και ένας σποραδικός ξερόβηχας.

Προχωρώ άμεσα σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων απομόνωσης του ΕΟΔΥ και θα εργάζομαι από το σπίτι τις επόμενες ημέρες. Το εμβόλιο σώζει. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη την πρώτη ή την τρίτη δόση του εμβολιασμού τους, ας το πράξουν το συντομότερο δυνατό.»

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός δικαιοσύνης

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Ο κ. Τσιάρας είναι εμβολιασμένος και παραμένει σε καραντίνα με ήπια συμπτώματα.

«Με εξαιρετικά ήπια συμπτώματα χάρη στον πλήρη εμβολιασμό μου, βρέθηκα θετικός στον COVID-19 έπειτα από μοριακό έλεγχο PCR. Ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο παραμένω απομονωμένος και τις επόμενες μέρες θα ασκώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως» έγραψε ο Κώστας Τσιάρας.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News