Κορωνοϊός: 1.421 παιδιά 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Κορωνοϊός: 1.421 παιδιά 5-11 ετών έχουν εμβολιαστεί στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εξελίσσεται η διαδικασία στο νησί και τα δεδομένα για τον ρόλο των εμβολιασμών στα σχολεία

Αυξάνονται τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί στη Κρήτη, καθώς όπως τόνισε στην εκπομπή Ώρα Αιχμής στην ΚΡΗΤΗ TV, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, συνολικά έχουν εμβολιαστεί 1.421 παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Μάλιστα όπως τόνισε ο καθηγητής παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανόλης Γαλανάκης, κανένα από αυτά τα παιδιά δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρή παρενέργεια πέρα από τις αναμενόμενες που μπορεί να προκαλέσουν όλα τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των παιδικών εμβολιασμών στην Κρήτη και παιδίατρο, Μανόλη Γαλανάκη, σε κάθε εμβολιαστική γραμμή διενεργούνται περίπου 50 εμβόλια την ημέρα σε παιδιά 5-11 ετών, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά.

Τα ραντεβού μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου είχαν ήδη εξαντληθεί στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων να είναι περιορισμένη, ωστόσο με το άνοιγμα νέων γραμμών έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον. Μάλιστα ο καθηγητής παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τονίζει τον κομβικό ρόλο των παιδικών εμβολιασμών στην εξέλιξη της πανδημίας.

«Είναι σημαντικό να προσέλθουν οι γονείς με τα παιδιά, ακόμη και εκείνοι που έχουν φόβους και ανησυχία προκειμένου να πειστούν και να εμβολιαστούν», επισημαίνει η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας στην «Ώρα Αιχμής».

Την ίδια ώρα, δρομολογείται και η ένταξη των ιδιωτών παιδιάτρων στη διαδικασία του εμβολισμού, οι οποίοι όπως εξηγούν οι επαΐοντες, με βάση και την εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί με τα παιδιά που παρακολουθούν, αλλά και τους γονείς τους, θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του ρεύματος εμβολιασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News