Κορωνοϊός: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων – Τα πιθανά σενάρια

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων – Τα πιθανά σενάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων – Τι πρόκειται να συζητηθεί

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι όπου μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί και το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις.

Τι αναμένεται να συζητηθεί για το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ανάλογα με τα κρούσματα, από την επιτροπή.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

  • Περισσότερα τεστ από 2 έως 3 την εβδομάδα
  • Επικρατέστερο σενάριο self test αν χρειαστεί rapid με κόστος της κυβέρνησης
  • Μείωση του 50 + 1
  • Καταργείται ο «Σταυρός»
  • Εάν βρεθεί θετικό παιδί γίνεται τεστ σε όλους

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνουν δηλώσεις.

Πλεύρης για το άνοιγμα των σχολείων

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Όπως επισήμανε ο ίδιος, μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, ώστε να εισηγηθεί επ’ αυτού. Βασικός στόχος αποτελεί τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «το πρωτόκολλο που τηρήθηκε είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου - κυρίως περισσότερα τεστ. Περιμένουμε την τοποθέτηση των ειδικών. Θεωρούμε ότι τα σχολεία λειτούργησαν πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε. Στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου θα γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων συνολικά. Θα δούμε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τότε».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος δύο κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών από 50 έως 60 ετών, αλλά και στη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News