Εξαδάκτυλος: Το φαινόμενο της Όμικρον θα εξελιχθεί γρήγορα σε διάστημα 3-4 εβδομάδων

Ελλάδα
Εξαδάκτυλος: Το φαινόμενο της Όμικρον θα εξελιχθεί γρήγορα σε διάστημα 3-4 εβδομάδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο φαινόμενο της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρονται ο Θανάσης Εξαδάκτυλος και ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος μιλώντας για την πορεία της πανδημίας τα νέα μέτρα και τα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Με την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον έκανε ποδαρικό το 2022. Το παραλλαγμένο στέλεχος πυροδότησε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τα νούμερα των μολύνσεων να παραμένουν σταθερά πενταψήψια. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο MEGA μίλησε για το φαινόμενο της νέας μετάλλαξης Όμικρον αναφέροντας  πως «θα εξελιχθεί γρήγορα και θα έχει υψηλές κορυφές που θα μας τρομάξουν».

Πρόσθεσε δε ότι «Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ο κύκλος της ανόδου και της καθόδου με την Όμικρον, επειδή διασπείρεται ταχύτατα, θα εξελιχτεί γρήγορα. Είναι θέμα εβδομάδων». Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Όμικρον δίνει ελαφρές νοσήσεις, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους και ότι η πίεση στα νοσοκομεία από την Όμικρον θα προέλθει από ανεμβολίαστους άνω των 50.

Πότε θα έρθουν και πώς θα χορηγούνται τα φάρμακα για τον κορωνοϊό

Το πρώτο τρίμηνο του έτους 2022 αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα τα φάρμακα για τον κορωνοϊό.

Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, ενώ θα έχουν ενδείξεις για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, όπως ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, διαβητικοί και όσοι αντιμετωπίζουν καρδιακά νοσήματα, τόνισε από την πλευρά του ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφορικά με τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού.

«Τα εμβόλια παρέχουν προστασία σε βαριά νόσο και σε πιθανότητα νόσου. Οι άνθρωποι με την τρίτη δόση θα περάσουν ελαφρά αδιαθεσία όταν θα συναντηθούν με την Όμικρον. Οι άνθρωποι με τα πολύ ελαφρά συμπτώματα θα πρέπει να έχουν το νου τους και να κάνουν test, γιατί μπορεί να κολλήσουν άλλους ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Μανωλόπουλος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: shuterrstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News