Ελλάδα

Νέα μέτρα – Κορωνοϊός: Τι ισχύει για εστίαση και διασκέδαση – Αναλυτικά η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - Τι θα ισχύσει

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που  τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δε θα έχει τις ελευθερίες που οι περισσότεροι ήταν εξοικειωμένοι και έτσι η εστίαση και η ψυχαγωγία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου θα υπάρχει δίωρη παράταση, και θα λειτουργούν όλες τις ώρες μόνο για καθήμενους εμβολιασμένους και χωρίς μουσική.

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα και στα σούπερ-μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Απαγόρευση μουσικής.
  • Περιορισμός στο 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα θεατών. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε νοσοκομεία μόνο με PCR 48 ωρών, αλλά και επιπλέον αυστηροποίηση επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία. Απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες.
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50%, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Αναλυτικά η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια