Ελλάδα

Πλεύρης: Ανοικτό «παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στους εμβολιασμούς, υπογραμμίζοντας ότι θα επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που τίθενται σε ισχύ στις 6 το πρωί αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

Στους εμβολιασμούς, υπογραμμίζοντας ότι θα επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που τίθενται σε ισχύ στις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Στις ανακοινώσεις του ο υπουργός, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σημειώνοντας πως, θα επανεξεταστεί και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.«Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά. 

«Στο ΕΣΥ κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ως εκ τούτου, οι νοσηλείες είναι σοβαρές. Στην κοινότητα, η μετάλλαξη Omicron είναι η κυρίαρχη, τόσο αναφορικά με τα κρούσματα που είδαμε χθες, όσο και με αυτά που θα δούμε σήμερα. Η μετάλλαξη Omicron κυριαρχεί. Όμως, το ΕΣΥ δέχεται πίεση και από τη Δέλτα. Η κυβέρνηση έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές για διάθεση κλινών», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα στοιχεία που υπάρχουν από το εξωτερικό, όσον αφορά στην εικόνα της μετάλλαξης Omicron. Με βάση τα δεδομένα, οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και διαρκούν λιγότερο. «Η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί το εμβόλιο καλύπτει τους πολίτες απο την Omicron», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν την καλύπτουν. «Οι πιο ήπιες νοσήσεις έχουν να κάνουν ακριβώς με τους εμβολιασμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πάνω από το 75% των πολιτών που δικαιούνται την αναμνηστική δόση έχουν ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα. 

«Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και θεωρούμε ότι αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε πλήρως στην κανονική ζωή. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια