Στάθης Παναγιωτόπουλος: Το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ελλάδα
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός παρουσιαστής

Ήταν Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου όταν γνωστοποιήθηκε η παύση του δημοφιλούς παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου από την εκπομπή του ANT1, «Ράδιο Αρβύλα». Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι εις βάρος του γνωστού παρουσιαστή εκκρεμούν κατηγορίες σχετικά με υπόθεση ανάρτησης βίντεο και φωτογραφιών ερωτικού περιεχομένου με πρώην συντρόφους του. Το ντόμινο των εξελίξεων ξεκίνησε από διαδικτυακές αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είχε αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο σε γνωστή ιστοσελίδα πορνογραφίας, με πρωταγωνίστρια πρώην σύντροφό του, χωρίς τη συγκατάθεση της κοπέλας.

Σε πρώτο χρόνο, ο στενός συνεργάτης του παρουσιαστή, Αντώνης Κανάκης ανέφερε, στην έναρξη της εκπομπής της 13ης Δεκεμβρίου ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αποτελεί πλέον παρελθόν από το εν λόγω τηλεοπτικό πάνελ.

«Έχουμε τεράστια λύπη για τον ίδιο σε ανθρώπινο επίπεδο, όμως όπως αποδείχθηκε μπήκε στην διαδικασία να κάνει τέτοιο και έχουμε τεράστιο θυμό. Το είναι θέμα είναι ηθικό και ανθρώπινο. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι πλέον στο Ράδιο Αρβύλα». Με τον κ. Κανάκη να συμπληρώνει:

«Η στήριξη μας είναι στο κορίτσι και σε κάθε κορίτσι που έχει υποστεί κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Γιάννης Σερβετάς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνώριζαν το παραμικρό για το περιστατικό πριν τις αποκαλύψεις.

Εν συνεχεία ο ίδιος ο σταθμός ανακοίνωσε:

«Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.

Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».

Η πρώτη δήλωση Παναγιωτόπουλου μετά τις αποκαλύψεις

Την επομένη των μεγάλων αποκαλύψεων και τις τηλεοπτικής του αποπομπής, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με διαδικτυακό του μήνυμα σημείωσε τα παρακάτω:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δε με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης ζητώ συγγνώμη από τους φίλους - συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή την δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

Θύμα Παναγιωτόπουλου: «Το έκανε από την αρχή, δεν το έκανε μόνο σε μένα»

Η 30χρονη γυναίκα ανέφερε στο Star ότι «δεν ισχύουν» τα περί εκδικητικής πορνογραφίας, αφού η διαρροή του βίντεο έγινε από την αρχή της γνωριμίας τους, ενώ όπως υποστήριξε «φαίνεται να είχε ροπή σε αυτό».

«Γιατί από τις 20 ημέρες της γνωριμίας μας, ανέβηκε το πρώτο βίντεο και κάποιες φωτογραφίες και δεν το έκανε μόνο σε μένα. Είχε ένα κανάλι για 10 χρόνια περίπου και εκεί υπήρχαν οκτώ βίντεο και πολλές φωτογραφίες κι άλλων γυναικών δηλαδή. Εγώ όταν μπήκα είδα πολύ υλικό, σε δύο κανάλια, σε δύο ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, η νεαρή είχε αναφέρει ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος «είχε κι ένα μπλογκ το οποίο έχει μέχρι και σήμερα. Δεν το έχει κατεβάσει, και δεν ξέρω γιατί. Εμένα με ενημέρωσε μία φίλη μου που με αναγνώρισε σε ένα βίντεο και έτσι έψαξα και βρήκα όλα τα άλλα. Έγινε μήνυση, δεν την πήρα ποτέ πίσω. Απλά στην ουσία ο ίδιος με προσέγγισε να τα βρούμε εξωδικαστικά, λέγοντάς μου ότι μετάνιωσε αλλά δεν απέσυρα ποτέ τη μήνυση. Είναι από το 2019 η μήνυσή μου».

Η ίδια εξήγησε ότι όταν γνώρισε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο ήταν 24 ετών, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά σοκαρισμένη από τα συμβαίνοντα.

«Δεν δέχομαι την συγγνώμη του»

Δίνοντας λεπτομέρειες αναφορικά με το ιστορικό της υπόθεσης, η νεαρή κοπέλα σημείωσε:

«Τον Απρίλιο του 2019 ανέβασε το τέταρτο βίντεο, ενώ είχαμε χωρίσει και εκείνος ήταν σε άλλη σχέση. Τότε έκανα και δεύτερη μήνυση και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία», σημειώνοντας πως «εκείνος κρύφτηκε και τα βίντεο τα κατέβασε, αλλά υπάρχουν αναδημοσιεύσεις από άλλους χρήστες»

«Δεν δέχομαι τη συγγνώμη του, δεν είναι ειλικρινής. Του έδωσα πολλές ευκαιρίες να προσπαθήσει να επανορθώσει και εκείνος ανέβασε κι άλλα βίντεο. Κάποια στιγμή μου μπήκαν σκέψεις για να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν είναι μόνον η ντροπή που νιώθεις, αλλά και η προδοσία. Αυτό δεν μπορώ να το διαχειριστώ ακόμα και τώρα» κατέληξε η 30χρονη, μιλώντας στον Alpha».

Η καταγγελία της πρώην συνεργάτιδας

Σε δημοσίευση της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, πρώην συνεργάτιδα του Παναγιωτόπουλο γνωστοποίησε ότι η ύποπτη συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου ήταν γνωστή σε πολλούς συνεργάτες του, των συμπαρουσιαστών του συμπεριλαμβανομένων. Συγκεκριμένα:

«Σαν πρώην εργαζόμενη στο Ράδιο Αρβύλα θα τα πω, γιατί σαν γυναίκα τα έχω πει πολλάκις και τα είπαν κι άλλοι καλύτερα από ‘μένα.

Το θέμα της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού εν αγνοία των συμμετεχόντων έχει προφανώς πολλές διαστάσεις, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές. Θέλω εδώ να αναφερθώ σε μία μόνο, αυτή που αφορά την ανοχή των άλλων.

Ας δεχτούμε ότι οι υπόλοιποι τρεις του πάνελ δεν ήξεραν ότι ο τέταρτος ανεβάζει στο ίντερνετ προσωπικές στιγμές άλλων ανθρώπων εν αγνοία τους. Μιας και είναι αδύνατο να ξέρουμε αν ισχύει στ’ αλήθεια ή όχι, ας δεχτούμε ότι δεν το ήξεραν. Θέλω όμως, σαν άνθρωπος που συνεργάστηκα μαζί τους, να πω τι ήξεραν.

Ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Γιατί δεν έφτανε να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι, καθώς κάθε ευγένεια την έπαιρνε ως αφορμή για περισσότερο μπάσιμο.

Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς.

Έχω πολλά παραδείγματα να δώσω και από τη συμπεριφορά του προς εμένα. Όπως ότι με προσκάλεσε μέσα στο στούντιο την ώρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής και ενώ βρισκόμουν στο χώρο για θέματα της τηλεοπτικής, για να μου δείξει πώς γίνεται η εκπομπή και να μου την πέσει εντός και εκτός αέρα. Όπως ότι μου έφερε λουλούδια «από τον κήπο της μητέρας του», στα καλά καθούμενα και μπροστά στους συναδέλφους μου στη συντακτική ομάδα της Αρβύλας.

Για το πόσο ντράπηκα φυσικά, ούτε λόγος. Όταν παραιτήθηκα από την Αρβύλα με πλησίασε για να μου τάξει άλλη δουλειά και όταν δέχτηκα να συναντηθούμε να το συζητήσουμε μου είπε έξω από τα δόντια ότι θα χρειαστεί πρώτα «να περάσω από το σπίτι του για να μου δείξει τη συλλογή με τα CD του».

Και όταν έφυγα αηδιασμένη από εκείνη τη συνάντηση φυσικά δεν πτοήθηκε, καθώς μου έστελνε μηνύματα, στα οποία ποτέ δεν ανταποκρινόμουν, για ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. SMS και viber, πρωί ή βράδυ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνομαι, δεν είχε καμία σημασία για τον «Σκύλο».

Το τελευταίο μήνυμα μου το έστειλε πριν 4 περίπου χρόνια (8 χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδα!!), για να με ενημερώσει, έτσι στο άσχετο, για τις επιδόσεις του στο στοματικό έρωτα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις «νόμιμες» και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου «Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης». Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι.

Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι.

Στην τελική γιατί όχι, έτσι κι αλλιώς με αυτόν τον τρόπο δε συμπλέει και η πλειονότητα των Ελλήνων που έχει στο περιβάλλον της έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν ξάδερφο, έναν θείο ή ένα συνεργάτη που είναι ένας γλοιώδης πέφτουλας που παρενοχλεί γυναίκες;».

Φήμες για φυγή στο Μεξικό

Η αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, τα στόματα άνοιγαν, στις 19 Δεκεμβρίου, οι πληροφορίες έκαναν λόγω για παραπάνω από εννιά κοπέλες οι οποίες έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές, καταγγέλλοντας τον Παναγιωτόπουλο για ανάλογες, με τις προαναφερθείσες, συμπεριφορές εις βάρος τους.

Τα παραπάνω ακολούθησε έντονη φημολογία η οποία ήθελε τον πρώην παρουσιαστή να φεύγει στο Μεξικό με τη σύζυγο του.

Η εισαγγελική έρευνα

Οι απανωτές καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την εκκίνηση της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Η παράδοση του Παναγιωτόπουλου

Μερικές ώρες αφού έγινε γνωστό ότι αναζητείται από τις αρχές, για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος άφησε το σπίτι του για να παραδοθεί στις Αστυνομικές Αρχές. Ακολούθησε έρευνα της ΕΛΑΣ στην οικία του παρουσιαστή η οποί κράτησε δύο ώρες, με τον ίδιο να περνάει το βράδυ του στο κρατητήριο.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία

Χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα η απολογία του Στάθη Παναγιωτόπουλου ενώπιον του εισαγγελέα. Με το πέρας της απολογίας, αποφασίστηκε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Ειδικότερα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικης εγγύησης 30.000 ευρώ.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση , με σκοπό βλάβης άλλου.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια με τον δικηγόρο του, Γιώργο Δακουρά να σημειώνει:

«Η υπόθεση αυτή αλλά και η καινούρια που έχει προκύψει από χθες, θα έχει μεγάλη διαδρομή και μέλλον. Οι νομικοί ισχυρισμοί παραμένουν, ότι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είναι μια άποψη, που από την πρώτη στιγμή θεώρησα ότι μπορεί να είναι και εσφαλμένη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πράγμα έχει αντιμετωπισθεί και θα αντιμετωπισθεί και στο μέλλον, προκειμένου να δοθεί μια λύση, είτε με την τροποποίηση του νόμου, που κατά την προσωπική μου γνώμη δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, με την ολομέλεια του Αρείου Πάγου που θα επιληφθεί, δεδομένου ότι και σε επίπεδο Αρείου Πάγου υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Δακούρας ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει μετανιώσει και ζητάει συνεχώς συγγνώμη, έχοντας συνειδητοποιήσει «το τεράστιο λάθος του».

Εν τέλει, σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος, λίγη ώρα μετά τις 11 το πρωί.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News