Συνεδρίαση ειδικών: Τα νέα μέτρα με ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022

Κρήτη
Συνεδρίαση ειδικών: Τα νέα μέτρα με ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αλλάζει σε εστίαση, τηλεργασία, αθλητικούς χώρους - Οι επίσημες ανακοινώσεις στις 17:30 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, υπό την σκιά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στα παρακάτω μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου 2022:

  • Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης (πιθανότατα θα κλείνουν στις 12) με την μουσική να σταματά στις 11.
  • Η χωρητικότητα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναμένεται να πέσει στο 70% ή να παραμείνει στο 100% αλλά με ανώτατο όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας από το 20% στο 50%
  • Αποκλειστικά καθήμενοι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης και στις επιχειρήσεις εστίασης με ζωντανή μουσική
  • Μείωση της πληρότητας σε αθλητικούς χώρους όπως τα γήπεδα πιθανότατα στο 10%
  • Ιχνηλάτηση με αυξημένο testing και για εμβολιασμένους
  • Εργαζόμενοι εστίασης και υγειονομικοί υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας
  • Απαγόρευση σχολικών εκδρομών

Κατά πληροφορίες, αναμένονται επίσημενς ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στις 17:30, πάντως για την ώρα τα παραπάνω μέτρα είναι εκείνα στα οποία προσανατολίζει η κυβέρνηση.

Εκτός κάδρου το lockdown και το κλείσιμο σχολείων

Από την πλευρά της κυβέρνησης εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός κάδρου ένα γενικό lockdown ή ακόμα και τοπικά σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο. Αντίστοιχες είναι οι αποφάσεις και για τα σχολεία καθώς δεν υπάρχει στο τραπέζι η σκέψη για καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές.

Το μόνο μέτρο που υπάρχει στο τραπέζι με μεγάλες πιθανότητες να υλοποιηθεί είναι η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών, ενώ και τα πρωτόκολλα λειτουργίας θα παραμείνουν ως έχουν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News